Παράταση ως 23 Μαρτίου για εκδήλωση ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας – Το ζήτησαν επενδυτές

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε επισήμως τη μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης ενδιαφέροντος εκ μέρους των επενδυτών για την ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Πλέον, η νέα ημερομηνία είναι η 23η Μαρτίου, ενώ επεκτείνεται ως τις 8 Μαρτίου η περίοδος αποσαφήνισης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το energypress έγραφε:

Σε μετάθεση κατά δύο περίπου εβδομάδες της προθεσμίας κατάθεσης ενδιαφέροντος εκ μέρους των επενδυτών για την ΔΕΠΑ Εμπορίας, προσανατολίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, καθώς έχουν υποβληθεί τέτοια αιτήματα από δύο τουλάχιστον ενδιαφερόμενους.

Η προθεσμία έληγε την επόμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου και αφορά ως γνωστόν την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ», η οποία θα δημιουργηθεί μετά την μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών και την απόσχιση του κλάδου διεθνών έργων της σημερινής ΔΕΠΑ.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: φάση προεπιλογής (Α’ Φάση) και φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β’ Φάση). Σήμερα μέτοχοι της ΔΕΠΑ είναι το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), με ποσοστά 65% και 35% αντίστοιχα.

Το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ έχουν προχωρήσει στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει και τις μετοχές που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ, αποκτώντας έτσι το σύνολο (100%) των μετοχών της εταιρείας, εάν βεβαίως δεν αναδειχθούν προτιμητέος επενδυτής τα ίδια τα ΕΛΠΕ που δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους.

Πηγή : energypress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *