1η ΥΠΕ: Ποινές σε προσωπικό νοσοκομείων που εκφράζουν αντιρρήσεις στη μετακίνησή τους σε άλλα νοσοκομεία (έγγραφα)

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το έγγραφο που έφτασε από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ στα νοσοκομεία ευθύνης της στο οποίο αναφέρονται μια σειρά ποινές που μπορούν να επιβληθούν σε προσωπικό νοσοκομείων και εκφράζουν αντιρρήσεις στη μετακίνησή τους σε άλλα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του covid-19.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να ανοίξουν μονάδες και τμήματα καλείται προσωπικό να μετακινηθεί και σε περίπτωση διαφωνίας του απειλείται από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ με ποινές που φτάνουν μέχρι και την περικοπή του μισθού του για ένα χρόνο.

Προσπερνά με μεγάλη ευκολία το γεγονός ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έδωσε μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση του 1ου κύματος της πανδημίας και αυτό το αναγνώρισε σύσσωμος ο ελληνικός λαός.

Η 1η ΥΠΕ προσπαθεί να κρύψει με αυτές τις εντολές τις προφανείς ευθύνες πρώτα από όλα της ηγεσίας του υπ. Υγείας και της Κυβέρνησης αλλά και των διοικήσεων των ΥΠΕ για την έλλειψη προετοιμασίας ώστε να αντιμετωπιστεί το 2ο κύμα της πανδημίας, γεγονός που τους αναγκάζει την τελευταία στιγμή να προχωρούν σε μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.

Αντί η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ να «κουνά το δάχτυλο» στους εργαζόμενους θα έπρεπε να πάρει μέτρα προκειμένου τα νοσοκομεία να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά κενά,  να απαιτήσει την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, να αυξήσει την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών και εργαστηρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουν δώσει δείγματα αυταπάρνησης χωρίς να έχουν την ουσιαστική επιβράβευση από την πολιτική ηγεσία. Αυτό θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο χρειαστεί όμως δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν ότι αυτό θα γίνει κάτω από το κράτος των οποιαδήποτε απειλών.

Πηγή : http://ergasianet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *