21/5/20 Διαδήλωση εργατών τέχνης στην Αθήνα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Τέχνης κατέβηκαν στο δρόμο με τα σωματεία τους σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού, σε μια δυναμική κινητοποίηση με συνθήματα, μουσική και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν με συγκέντρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και με πορεία πέρασαν από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου για να καταλήξουν στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή. Έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα για οικονομική στήριξη από το κράτος σε όλους για να μπορούν να επιβιώσουν για όσο κρατήσει αυτή η κρίση με τους χώρους του θεάματος και του πολιτισμού κλειστούς.

Με συνθήματα όπως “το σύνθημα που όλους μας ενώνει, να φύγει τώρα η Μενδώνη”, “αυτό είναι σωστό, εκδήλωση δε γίνεται χωρίς τον τεχνικό”, “με Φοίβο και Αλκίνοο πηγαίνουμε μπροστά, με Μπέο και με Άδωνι βουλιάξτε στα σκατά” και με μια μεγάλη κούκλα του Χάρου με το σκερπάνι στην αρχή της πορείας απάντησαν στα τελευταία μέτρα της Υπουργού Πολιτισμού με τις επιδοτήσεις-ψίχουλα και το Μητρώο-κοροϊδία, αλλά και συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης των ακροδεξιών.

www.ergatiki.gr
www.sekonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *