54 τελικά τα άτομα εκτός ΕΜΑΚ που είπαν «όχι» στο εμβόλιο

Οι πρώτες απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω άρνησης για εμβολιασμό είναι γεγονός με 54 μέλη των ΕΜΑΚ να τίθενται εκτός ειδικής ομάδας αφού αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η διορία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έληγε στα τέλη Ιουνίου, ενώ όλοι τους είχαν ενημερωθεί από τον Μάιο ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να παραμείνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα ο αριθμός των εργαζομένων στις 8 ΕΜΑΚ που υπάρχουν είναι περίπου 400, με την τους 54 εξ που αποχωρούν να αποτελούν το 13,5%.

«Οι 54 δε θα μεταβαίνουν σε αποστολές στο εξωτερικό»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε σχετικά ο πυραγός και πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΣ, Αντώνης Κούκουζας.

«Θα ήμασταν ψεύτες αν λέγαμε ότι μας ξάφνιασε αυτή η απόφαση του αρχηγού μας. Οι 54 απομακρύνθηκαν από τις ΕΜΑΚ και τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες εντός του νομού που υπηρετούσαν. Φυσικά θα έρχονται σε επαφή με πολίτες, καθώς θα είναι σε μάχιμες υπηρεσίες του σώματος. Θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εντός των τειχών. Δε θα μεταβαίνουν σε αποστολές στο εξωτερικό», εξήγησε ο κ. Κούκουζας.

«Οι 54 ενδέχεται να εμβολιαστούν. Κάποιοι μπορεί να είναι σκεπτικιστές, αλλά δεν είναι αρνητές. Ο προβληματισμός μας είναι να μη μειωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΜΑΚ εν μέσω της τουριστικής και αντιπυρικής περιόδου. Εξ όσων γνωρίζουμε υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση και κάλυψη αυτών των θέσεων, αλλά μέσα σε ένα μήνα δεν μπορεί κάποιος να εξειδικευτεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή : https://www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *