Αχτσιόγλου: Εάν ξεκινήσεις με λουκέτα, η κατάσταση θα είναι μη αντιστρέψιμη

Δεν υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την εργασία, στην επόμενη μέρα η κυβέρνηση φρόντισε γι αυτό, με την αναστολή εργασίας και τη δυνατότητα απόλυσης, προδιαγεγραμμένες οι μειώσεις μισθών και η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αντικειμενικό το γεγονός ότι θα υπάρχει ύφεση εκ των πραγμάτων στην αγορά, μετά την καραντίνα. Το ζήτημα είναι σοβαρό γιατί δεν ελήφθησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης ρευστότητας, ούτε στους εργαζόμενους αλλά ούτε στις επιχειρήσεις, τόνισε η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Η τομεάρχης Εργασίας που μίλησε στην τηλεόραση του Mega, ανέφερε ότι αυτό που θα βρούμε μπροστά μας “το επίπεδο της ύφεσης δεν ήταν νομοτέλεια”, η κυβέρνηση όμως επέδειξε ολιγωρία αναφορικά με τα μέτρα στήριξης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το να “στρίξεις το εισόδημα των εργαζομένων είναι βασικός παράγοντας για να στηρίξεις την κατανάλωση”.

Αν στην επόμενη μέρα ξεκινήσεις με λουκέτα, αυτό θα είναι μη αντιστρέψιμο, τα μέτρα έπρεπε να είναι εμπροσθοβαρή, είπε η πρώην υπουργός και επενέλαβε, ότι το ζήτημα ήταν να προλάβεις τις συνέπειες.

Παράλληλα η τομεάρχης εργασίας εξέφρασε την επιφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων, ειδικά στις βαθμίδες του Δημοτικού και το Γυμνασίου. Για το θέμα υπάρχει διάσταση και στους κόλπους των επιστημόνων επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου και συνέστησε προσχοχή, καθώς πρακτικά τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν απόλυτη κατανόηση των συνθηκών υγιεινής και τα ελληνικά σχολεία, οι αίθουσες κτλ είναι συμπιεσμένες.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο, ποιο θα είναι το όφελος για ένα 20 ημερο, ωστόσο η Έφη Αχτσιόγλου ξεχώρισε την πρίπτωση της Γ’ Λυκείου  από τα παραπάνω, καθώς οι πανελλήνιες συνδυάζονται με την αγορά εργασίας και την πρόσβασή τους στα Πανεπιστήμια.

Ερωτηθείς για τις εταιρείες που έχουν αρχίσει ήδη να ανακοινώνουν μειώσεις μισθών και να συρρικνώνουν τις θέσεις εργασίας, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτό ήταν προσδιαγεγραμμένο να συμβεί αφού με την αναστολή εργασίας και δυνατότητα απόλυσης την επόμενη μέρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση, και το υπουργείο Εργασίας, οδήγησε στο να μην υπάρχει πλαίσιο προστασίας για την εργασία, στην επόμενη μέρα.

Πηγή : www.kontra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *