«Άγιος Σάββας»: Θετικοί 15 γιατροί και 4 ασθενείς – «Θα μπουκάρουμε στο υπ. Υγείας»

Συναγερμός έχει σημάνει στον «Άγιο Σάββα», το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, αφού έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό οκτώ γιατροί, οι οποίοι αργότερα, με την ιχνηλάτηση έγιναν 15, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ταυτόχρονα, θετικοί βρέθηκαν και τέσσερις ασθενείς, καθώς και μια τουλάχιστον εργαζόμενη.

Τα κρούσματα βρέθηκαν σε διαφορετικούς χώρους της νέας πτέρυγας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε και το τμήμα προσωπικού! Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν αγανακτισμένοι στο προαύλιο του νοσοκομείου και ζητούν άμεσα μέτρα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα απολύμανση. Ζητούν, μάλιστα, όπως δήλωσε στο iEidiseis o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Καταραχιάς, να κλείσει άμεσα το νοσοκομείο.

«Δίνουμε διορία μιας ημέρας για τη λήψη μέτρων, αλλιώς θα μπουκάρουμε στο υπουργείο Υγείας», προειδοποιεί!

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για γιατρούς σε νευραλγικά τμήματα, όπως το ακτινοθεραπευτικό, το καρδιολογικό, το ορθοπεδικό, με αποτέλεσμα τα τμήματα να ετοιμάζονται να κλείσουν.

Ο Μ. Γιαννάκος κατήγγειλε ότι στα αντικαρκινικά νοσοκομεία δεν γίνονται τακτικά τεστ ούτε στο προσωπικό, ούτε και στους ασθενείς με μακροχρόνιες νοσηλείες, οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 7 ημέρες. Πρόβλημα υπάρχει ακόμη και στο ότι δεν γίνεται εργαστηριακός έλεγχος στους συνοδούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες η Διοίκηση διενεργεί ΕΔΕ σε βάρος των εργαζομένων για τη διασπορά του ιού.

από https://rosa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *