Αγίου Πνεύματος 2020: Ποια ημερομηνία «πέφτει» – Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2020, που φέτος πέφτει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, είναι πάντα μια μέρα μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Αγίου Πνεύματος 2020 στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2020, έχει οριστεί στο Δημόσιο ως επίσημη ημέρα αργίας, σε αντίθεση με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν είναι αργία για τον ιδιωτικό τομέα, εκτός των περιπτώσεων που έχει καθιερωθεί ως αργία με έθιμο, ή προβλέπεται από ΣΣΕ, ή ΔΑ.Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις την ημέρα αυτή λειτουργούν κανονικά και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στην εργασία τους, διαφορετικά δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής.

Κάποιες Συλλογικές Συμβάσεις ή Διαιτητικές Αποφάσεις, είχαν καθιερώσει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία.

Εξορμήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020;

Σε ό,τι αφορά τις εξορμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (στο εσωτερικό της χώρας), παραμένει ακόμα αναπάντητο το εάν θα μπορούν οι επίδοξοι εκδρομείς να καταφύγουν σε μικρά τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής κυβερνητικές ανακοινώσεις, το μόνο δεδομένο είναι ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020 θα είναι ανοιχτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, των οποίων θυμίζουμε ότι η έναρξη λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου και αυτό, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *