Αγωνία για εκατοντάδες εργαζόμενους της Alpha Bank

Αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από τις 37,5 ώρες που ισχύει σήμερα για τον τραπεζικό κλάδο στις 40 ώρες από την 1.1.2022, κυλιόμενο ωράριο, καθώς και «ελεύθερες απολύσεις» μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης: αυτή είναι η ψυχρολουσία που θα υποστούν οι πάνω από 600 εργαζόμενοι της Alpha Bank που μετακινούνται υποχρεωτικά στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, «Cepal Holdings» (της οποίας των πλήρη μετοχικό έλεγχο έχει η Alpha Bank).

Δημοσιεύματα (όπως του capital.gr) παρουσιάζουν την εξέλιξη ως… «χρυσή μεταγραφή» για τους εργαζόμενους αναδεικνύοντας τη συναίνεση του αντιπροσωπευτικού σωματείου της εν λόγω τράπεζας. Ωστόσο, μόνο ως καλή προοπτική για τα εργασιακά τους δικαιώματα δεν βλέπουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και άλλα σωματεία του κλάδου την μετακίνηση. 

Οι σοβαρές επιπτώσεις σε κεκτημένα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων από την απόσχιση των διευθύνσεων και του προσωπικού που απασχολούνται/αν στον τομέα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων είναι άλλωστε ήδη γνωστές από τις αντίστοιχες εξελίξεις που έλαβαν χώρα το περασμένο διάστημα στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλα και τη Εurobank (όπου, όμως, η διαδικασία προχώρησε σε συμφωνία με την ΟΤΟΕ). 

Αξίζει να αναφερθεί παρενθετικά ότ, στην τράπεζα Πειραιώς οι όροι της μεταφοράς των εργαζόμενων στην εταιρεία των κόκκινων δανείων (Intrum) ήταν πολύ καλύτεροι και αξιοπρεπείς για τους εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα των αγώνων που δόθηκαν και των απεργιών που έγιναν εκείνη την περίοδο. Ο συνδικαλισμός των διαδρομών για μια ακόμα φορά απέτυχε (όπως φαίνεται από την περίπτωση της Alpha Bank), ενώ ο συνδικαλισμός των δρόμων και του αγώνα έφερε απτά αποτελέσματα για τον κόσμο της εργασίας (και οι απολύσεις που έγιναν στην Πειραιώς πάρθηκαν πίσω).

«Οι εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα ωχριούν»

15 Γενικοί Σύμβουλοι της ΟΤΟΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους: «η ατομική σύμβαση που δίνεται στους εργαζόμενους της Alpha Bank δεν προστατεύει σε καμία περίπτωση τα εργασιακά toywς δικαιώματα, ούτε ικανοποιεί στο ελάχιστο τις απαιτήσεις του κλάδου. Πρόκειται για ένα σχέδιο σύμβασης απαράδεκτο, για ένα κείμενο αντεργατικό, που δεν σέβεται τις κλαδικές κατακτήσεις, το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.

Φτάνει στο σημείο να προβλέπει ακόμη και την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης του εργαζόμενου στον εργοδότη, σε περίπτωση παραίτησης πριν την πάροδο 12 μηνών. Οι εργασιακές σχέσεις Μεσαίωνα ωχριούν!».

Πηγή : www.left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *