Ακτοπλοΐα : Οι διανυκτερεύσεις είναι κεκτημένο δικαίωμα και θα δίνονται σε όλους τους Ναυτεργάτες!

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ για την επαναχορήγηση των διανυκτερεύσεων αφού ορισμένες ναυτιλιακές Ακτοπλοϊκές εταιρείες εν μέσω πανδημίας αυθαίρετα τις σταμάτησαν για το χρονικό διάστημα που ίσχυαν οι αυστηροί περιορισμοί.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΠΕΝΕΝ είχε επανειλημμένα επαφή και παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ, στο Κ.Λ.Πειραιά αλλά και στις αντίστοιχες Ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ειδικότερα η μεγαλύτερη Ακτοπλοϊκή εταιρεία η BlueStarFerriesσυμφώνησε να γίνει άμεσα επανεκκίνηση των διανυκτερεύσεων (ρεπό) όπως καθορίζεται στην ισχύουσα ΣΣΕ. Το ίδιο έγινε και με άλλες μικρότερες Ναυτιλιακές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό στελέχη της ΠΕΝΕΝ θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους τις επόμενες ημέρες προκειμένου να διακριβώσουν την ουσιαστική τήρηση και εφαρμογή της σχετικής διάταξης της ΣΣΕ.

Για τον σκοπό αυτό καλούνται τα μέλη μας και ευρύτερα οι Ναυτεργάτες που απασχολούνται στην Ακτοπλοΐα να ενημερώνουν την Ένωσή μας για οποιαδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στην υλοποίηση της χορήγησης των διανυκτερεύσεων.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *