Αλλαγές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Αλλαγές στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Τόνισε πως το πόρισμα για την αναπροσαρμογή του πλαισίου παροχής επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας θα είναι έτοιμο τον προσεχή Απρίλιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελλή ανέφερε αρχικά ότι η ρήτρα δημοσιονομικής διαφυγής που ενέκρινε η ΕΕ για το 2020-2021 έχει ως προϋπόθεση να μην λαμβάνονται μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα που αφορούν μισθολογικά θέματα όπως είναι το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «με βάση νόμο του 2018 έχει συγκροτηθεί επιτροπή και εξετάζει όλο το θέμα των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας και θα προτείνει την συνολική αντιμετώπιση του θέματος λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία που αποκτούμε τον καιρό της πανδημίας. Γενικότερα, στο θέμα ανθυγιεινής εργασίας πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη δύο κριτήρια: να βελτιώνουμε τις συνθήκες ώστε η εργασία να μην είναι ανθυγιεινή και να δίνονται τα επιδόματα με βάση πραγματικά περιστατικά και όχι με βάση την συνδικαλιστική ισχύ. Δυστυχώς, αυτά τα κριτήρια δεν εφαρμόζονταν».

Πηγή : https://ergasiakanea.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *