Ανακοίνωση για το θάνατο 19χρονου διανομέα εν ώρα εργασίας: «Μέτρα για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα»

«Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και το Παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου συναδέλφου τους διανομέα που έχασε το βράδυ του Σαββάτου τη ζωή του στην περιοχή της Ραφήνας, εν ώρα εργασίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν: «Το θλιβερό αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών “ατυχημάτων” λόγω της απουσίας μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας. Ειδικά οι συνάδελφοί μας διανομείς, με την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της δουλειάς την περίοδο της καραντίνας, θέτουν τη σωματική τους ακεραιότητα κάθε ώρα και στιγμή της βάρδιας τους σε κίνδυνο για να φτάσει γρήγορα η παραγγελία, ακόμα και σε μακρινές αποστάσεις.

Παράλληλα, έρχονται αντιμέτωποι και με τις καιρικές συνθήκες που, έχοντας πρόσφατο παράδειγμα τον χιονιά των προηγούμενων βδομάδων, οι “ευαισθησίες” κυβέρνησης και εργοδοσίας έγιναν ακόμα πιο διακριτές: οι εργοδότες, γενικά στον κλάδο, πίεζαν τους διανομείς να βγουν στο χιονιά “αν θέλουν να έχουν τη δουλειά τους” και η κυβέρνηση αρκέστηκε στις συστάσεις προς τους εργοδότες να σταματήσει η διανομή.

Στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο κάδρο, είναι η καθυστέρηση στην προσέλευση ασθενοφόρου στο χθεσινοβραδινό δυστύχημα, αποτέλεσμα και αυτό της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, που ακόμα αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας ώστε να μην μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου και τα Κέντρα Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Υγείας σε όλες τις περιοχές, με τον αναγκαίο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση και έκτακτων περιστατικών, όπως αυτό. Ενισχύεται η ανάγκη για δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Μέσα από την οργάνωση στο κλαδικό Συνδικάτο να δυναμώσει η πάλη για:

Διασφάλιση των μέτρων της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων με ευθύνη της εργοδοσίας.

Εξοπλισμός, μηχανάκια και έξοδα συντήρησης και καυσίμων με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Κανένας διανομέας στους δρόμους σε έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Περιορισμένη ακτίνα κίνησης»

Πηγή 902

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *