Η ανεργία «καίει» χιλιάδες εργαζόμενους

Μέσα από το voucherergasia.gr έχει επισημανθεί ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στενάζουν οικονομικά, την ώρα που πολλές τοπικές επιχείρήσεις είναι σε αδιέξοδο.
Αποτέλεσμα της κατάστασης με τον κορωνοϊό είναι να υπαρχουν χιλιάδες πολίτες που αναζητούν μια δουλειά και έρχονται αντιμέτωποι με έναν εργασιακό μεσαίωνα.
Όπως έχει γράψει το voucherergasia.gr σε συνθήκες γαλέρας είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πάρα πολλοί και στο Ηράκλειο. Με ωραρια εξανλτητικά, σε συνθήκες ακατάλληλες και με μισθούς πείνας, με συνέπεια τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά να καταρρέουν.

H ανακοίνωση – επιστολή από τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό είναι ενδεικτική της κατάστασης που εχει παγιωθεί στο νησί.

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δυστυχώς η πρώτη θέση του πίνακα που μας δίνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο ντροπή και θλίψη μας προκαλεί, αφού η Κρήτη μας βρίσκεται πλέον στην θέση αυτή λόγω της τεράστιας ανεργίας που εξ΄αιτίας της πανδημίας επέφερε πλήγμα στην Τουριστική Βιομηχανία του νησιού μας .
Σας ζητάμε όχι μόνο σαν Πρωθυπουργός της χώρας , αλλά και σαν Κρητικός, να δώσετε άμεσες λύσεις που θα ωφελήσουν την οικονομία , την ασφάλεια των Κρητικών και των επισκεπτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο νησί.
Επιτέλους θα πρέπει άμεσα , να προχωρήσουν και με γοργούς ρυθμούς τα μεγάλα Δημόσια έργα του νησιού, το Αεροδρόμιο Καστελίου και ο ΒΟΑΚ (από Καστέλι Κισσάμου έως Σητεία) και κάθε Δημόσιο έργο που εκκρεμεί που τόσο μεγάλη ανάγκη επιβάλλει την ολοκλήρωση τους.

Δυστυχώς, οι ευθύνες για την μη υλοποίηση έως σήμερα μεγάλων έργων στις υποδομές μας , έχουν διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς η Κρήτη έχει παραμεληθεί συστηματικά, ενώ προσφέρει στο ακέραιο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.
Σας καλούμε με την παρούσα Επιστολή , για την άμεση προσωπική παρέμβαση σας για την υλοποίηση χωρίς χρονοτριβές των μεγάλων Δημόσιων έργων, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Κρητικούς, ειδικά αυτή την περίοδο που βασικές θέσεις ευθύνης της Κυβέρνησης σας ( Πρωθυπουργός, Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών), είναι Κρητικοί, που όχι μόνο ξέρουν αλλά μπορούν να προσφέρουν στην γενέτειρά τους.
Παρακαλούμε όπως αφουγκραστείτε τα ζητήματα που σας θέτουμε, που δεν είναι μόνο εργασιακά αλλά βαθύτερα κοινωνικά, αναπτυξιακά και αφορούν ολόκληρη την Κρήτη».

Η επιστολή των Εργατικών Κέντρων κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Βουλευτής του νησιου.

Το θέμα στη Βουλή

Με κοινή αναφορά τους προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, κοινοποίησαν την επιστολή των Εργατικών Κέντρων Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας της Κρήτης καθώς και την ανάγκη επίσπευσης των μεγάλων έργων (Αεροδρόμιο Καστελίου και Β.Ο.Α.Κ.).
Τα Εργατικά Κέντρα ζητούν από τον Πρωθυπουργό την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να προχωρήσουν τα μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην μείωση της ανεργίας.
Οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες τους.

Πηγή : https://www.voucherergasia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *