Αντί για προσλήψεις προωθούν ρύθμιση για νέες μετακινήσεις προσωπικού

Με μια σειρά ρυθμίσεων που μπήκαν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για σωρεία μετακινήσεων από Νοσοκομεία και μονάδες υγείας για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό για την αντιμετώπιση του covid-19.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που έφεραν τελευταία στιγμή στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Σύμβαση με το ίδρυμα Ωνάση, δίνουν την δυνατότητα στο Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας να μετακινεί μέχρι και για 4 μήνες προσωπικό από Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ για να μπαλώσουν τα τεράστια κενά που έχουν στις δομές υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακόμα και αυτή την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας «δείχνει τα δόντια του» η Κυβέρνηση επιμένει στην προσφιλή τακτική της, να κλείνει τα μάτια και να επιχειρεί να καλύψει τα κενά με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

Ούτε κουβέντα βεβαίως για μόνιμο προσωπικό, καμιά συζήτηση για την μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων στην υγεία. Αντίθετα, συνεχίζει την πολιτική των μετακινήσεων και των προσλήψεων προσωρινών εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από αυτή την τροπολογία δίνει νέα δυνατότητα τα Στρατιωτικά και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία να προσλάβουν μέχρι το τέλος του έτους και νέους επικουρικούς εργαζόμενους.

Επειδή εμείς οι εργαζόμενοι στην υγεία κληθήκαμε και θα κληθούμε για μια ακόμα φορά να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα θεωρούμε ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών ότι έχει έρθει η ώρα για να αντιδράσουμε αποφασιστικά.

Να οργανώσουμε ένα μαχητικό κίνημα μαζί με το λαό που θα προστατέψει το ΕΣΥ και πρώτα από όλα τον βασικό του κορμό που είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας.

Πηγή : https://ygeionomikoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *