Αντιδράσεις για την απασχόληση ανηλίκων άνω των 16 σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Την πρόθεση της να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης απασχόλησης ανηλίκων ηλικίας 16 ετών και άνω, από δομές φιλοξενίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο με ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γεμίσουν οι λάντζες των ξενοδοχείων με ανήλικα παιδιά τα οποία θα έπρεπε να φοιτούν στο σχολείο και ταυτόχρονα ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και την παρέμβαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία, ζητά να πληροφορηθεί με βάση ποιό νομικό πλαίσιο θα απασχοληθούν οι ανήλικοι και διερωτάται αν το κράτος επιτρέπει την παιδική εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση- η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, προσανατολίζεται σε τρία σημεία:

Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Κάλυψη υλικών αναγκών των πιο ευάλωτων αλλά και των δομών φροντίδας και φιλοξενίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *