Απαράδεκτες οι δηλώσεις πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν τα νοσήλια

Απαράδεκτες οι δηλώσεις πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν τα νοσήλια

Τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα νοσήλια καταδικάζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Σημειώνει ότι «είναι απαράδεκτο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. απρόσεκτοι οδηγοί, καπνιστές κλπ.) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τη θεραπεία και νοσηλεία, πρακτικά όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης, δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι «με τις θέσεις του ο κ. Εξαδάκτυλος αποθεώνει τη λογική ότι η υγεία είναι ατομική ευθύνη και αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική που ευθύνεται για την έξαρση της πανδημίας, για το γεγονός ότι ακόμα και τώρα αρνείται να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αρνείται να επιτάξει άνευ όρων τους ιδιωτικούς ομίλους της Υγείας, αρνείται να πάρει μέτρα για την πρόληψη της διασποράς στα εκκολαπτήρια του κορονοϊού, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ηγεσίας του ΠΙΣ ως ουραγού και λαγού ταυτόχρονα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Οι θέσεις του κ. Εξαδάκτυλου δεν εκφράζουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας που δύο χρόνια τώρα δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν εκφράζουν την ΟΕΝΓΕ και τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Οι θέσεις του κ. Εξαδάκτυλου απηχούν τις προσωπικές του απόψεις και όλων όσοι μετατρέπουν την ιατρική επιστήμη σε απολογητική της βαρβαρότητας.

Καλούμε το ΔΣ και τη συνέλευση του ΠΙΣ να πάρει άμεσα θέση. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των ασθενών μας στη Δωρεάν Υγεία».

Τις δηλώσεις καταδικάζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *