Απίστευτες καταστάσεις στην υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών/«Εσείς καταστρέψατε το κράτος… Η βία των συμβασιούχων δεν θα περάσει…»εκστόμισε ο πρωτοδίκης

Πρωτοφανείς στα δικαστικά χρονικά φράσεις ακούστηκαν από τον δικαστή της έδρας του Πρωτοδικείου Αθηνών καταλύοντας την υποχρέωση αμεροληψίας της δικαστικής εξουσίας.

«Εσείς καταστρέψατε το κράτος… Η βία των συμβασιούχων δεν θα περάσει… Φτάνει πια ώς εδώ!». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που εκστόμισε σήμερα το μεσημέρι ο πρωτοδίκης Μιχαήλ Ντόστας και μάλιστα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης ασφαλιστικών μέτρων για τις 60 συμβασιούχες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τις οποίες εκπροσωπούσε ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος.

Καθώς η ώρα περνούσε και οι συμβασιούχοι με τον δικηγόρο περίμεναν στωικά τη σειρά τους με κίνδυνο να απολέσουν τον μάρτυρα που είχε συμβούλιο, ο Γ. Καρούζος αργά το μεσημέρι μπήκε στην αίθουσα για να ζητήσει αναβολή. Ο δικαστής Ντόστας, που εκείνη την ώρα εκδίκαζε υπόθεση, μόλις είδε τον δικηγόρο εξερράγη. Άρχισε να φωνάζει κατά των συμβασιούχων, όχι μόνο εκστομίζοντας τις φράσεις που προαναφέραμε, αλλά προδικάζοντας και την απόφασή του πριν ακόμη εξετάσει την υπόθεση. «Την υπόθεση που έχετε στο πινάκιο θα την απορρίψω!

Εχω δικάσει υποθέσεις συμβασιούχων και στην Αθήνα και στη Χαλκίδα και όλοι οι συμβασιούχοι είναι αντισυνταγματικοί!» φώναζε μαινόμενος ο δικαστής προκαλώντας σοκ και δέος στο ακροατήριο των συμβασιούχων αλλά και στον ίδιο τον δικηγόρο που για πρώτη φορά ερχόταν αντιμέτωπος με ανάλογη συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού. Οι γυναίκες έκλαιγαν ταραγμένες καθώς άκουγαν τον δικαστή να συνεχίζει τις απειλές του, ζητώντας να απομακρυνθεί το πανό που είχαν αναρτήσει κοντά… στο καφενείο των δικαστηρίων!

Τη στιγμή δε που αντελήφθη ότι ο δικηγόρος ετοιμαζόταν να προσφύγει στον προϊστάμενο των δικαστηρίων, ο Μιχ. Ντόστας πρόλαβε να κατέβει από την έδρα και επιταχύνοντας το βήμα του εξαφανίστηκε προς το γραφείο του προϊσταμένου αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες. Αλλά υπάρχει και συνέχεια ακόμη πιο σοβαρή. Ο Πρωτοδίκης, για να αποφύγει την καταγγελία των συμβασιούχων σπεύδει να ζητήσει αίτηση αποχής από την υπόθεση. Το Συμβούλιο του Πρωτοδικείου απορρίπτει το αίτημα του και του ζητεί να επιστρέψει στην έδρα και να εκδικάσει την υπόθεση. Οι καθαρίστριες τον περιμένουν με αγωνία να επιστρέψει. Αλλά αυτός δεν επιστρέφει και πάει…σπίτι του.

Κι έχοντας διαπράξει αυτό το παράπτωμα, έχοντας ήδη διατρανώσει την απόφαση του να καταδικάσει τις καθαρίστριες αναμένεται να έλθει την Τετάρτη (9/6) και να εκδικάσει την υπόθεση στις 9.00 πμ στο κτίριο 5 της Ευελπίδων. Αραγε πώς;

Πηγή : www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *