Απολύθηκαν 40 καθαρίστριες λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 11/1, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» στο Δήμο Αχαρνών για την απόλυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας λίγο πριν την επαναλειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε από την αντιδήμαρχο παιδείας, ο Δήμος δεν μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις των 40 καθαριστριών/ών γιατί δεν υπάρχει σχετικό νομικό πλαίσιο για την επαναπρόσληψή τους! 

Έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η καθαριότητα των σχολείων στην Πρωτοβάθμια θα καλυφθεί από το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας. Στο εύλογο ερώτημα του Δ. Σ. του Συλλόγου για το τι θα συμβεί αν ανοίξουν και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, η απάντηση ήταν ότι σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος θα εξετάσει τις κινήσεις που θα κάνει!

Προχειρότητα και το γνωστό «βλέποντας και κάνοντας», που σε καμιά περίπτωση δεν μας εφησυχάζει όταν πρόκειται για τη διασφάλιση της υγείας.

Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την ανανέωση συμβάσεων, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της καθαριότητας και απολύμανσης των σχολικών μονάδων, ένα παραπάνω, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας!!! 

Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση, από την έναρξη της πανδημίας, αντί να έχει προβλέψει τις αυξημένες ανάγκες και να έχει προχωρήσει στους αναγκαίους διορισμούς σε μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας ή έστω να έχει τροποποιήσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την απρόσκοπτη ανανέωση των συμβάσεων, επιλέγει προκλητικά να ψηφίζει μια σειρά  αντιεκπαιδευτικών και αντι – εργατικών μέτρων!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής που δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, δεδομένου ότι στα μέσα της σχολικής χρονιάς θα έληγε η σύμβαση εργασίας μεγάλου αριθμού προσωπικού καθαριότητας στην Πρωτοβάθμια.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Πηγή : https://www.alfavita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *