Άποψη : Συνέδριο ΓΣΕΕ

37ï ÓõíÝäñéï ôçò ÃÓÅÅ óôï îåíïäï÷åßï "Divani Apollon Palace" ôçí Ôñßôç 25 Öåâñïõáñßïõ 2020, óôï Êáâïýñé. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Κανένας δεν μπορεί να θεωρεί ότι το συνέδριο της ΓΣΣΕ είναι «σικέ» αφού όλες οι παρατάξεις με την παρουσία και την ψήφο τους το νομιμοποίησαν .

Έχουμε προεδρείο ! Αρέσει δεν αρέσει, ψηφίστηκε για να μείνει. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Και θα μείνει εκφράζοντας το 5% του ιδιωτικού τομέα και κυρίως ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ, όπου εκεί η εργασιακές συνθήκες είναι ασφαλέστερες και οι ψήφοι μαζεμένοι (ελέγχονται θα έλεγαν κάποιοι κακοπροαίρετοι ) .

Το ερώτημα που τίθεται είναι: τι γίνεται με το υπόλοιπο 95% των εργαζομένων που δεν εκπροσωπούνται, τους άνεργους , τους εργολαβικούς , τους εργαζόμενους των 300-400 ευρώ; τους θέλει η ΓΣΕΕ ή όχι; έχει κάνει προσπάθεια να τους προσεγγίσει  μέσο των ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που εκπροσωπεί ; Eάν ναι, γιατί τότε οι περισσότερες ομοσπονδίες δεν δέχονται εργολαβικά και άλλα σωματεία ; Θα έπρεπε η ηγεσία να επιβάλει να τα δεχτούν , αλλά δεν θέλει , γιατί οι ισορροπίες ενδέχεται να αλλάξουν. Και δεν θέλει, γιατί εκεί πρέπει να συγκρουστεί και να διεκδικήσει . Δεν είμαστε για τέτοια τώρα !!

Εάν πηγαίναμε σήμερα σε μια εκλογική διαδικασία με δικαίωμα ψήφου όλων των εργαζομένων για εκλογή Διοίκησης ΓΣΕΕ και όχι μέσο αντιπροσώπων , το σίγουρο είναι ότι η σημερινή Διοίκηση δεν θα έβλεπε ούτε την ψήφο της .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *