Άθλιες συνθήκες εργασίας στον ΕΦΚΑ – Κατάληψη στον Πειραιά λόγω έλλειψης κλιματισμού

Με τον καύσωνα να ταλαιπωρεί όλη τη χώρα, στον ΕΦΚΑ αναγκάζονται να δουλέψουν μέχρι και χωρίς κλιματισμό. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πέρασαν στην αντεπίθεση, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και τις βασικές ελλείψεις που αναγκάζονται να υφίστανται. Έτσι, τελεί υπό κατάληψη από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, το κτίριο του ΕΦΚΑ στον Πειραιά. Πρόκειται για το κτίριο όπου βρίσκεται στην οδό Λεωχάρους 26 και αιτία αυτής της ξαφνικής πρωτοβουλίας των εργαζομένων, είναι ο καύσωνας και η συνεχιζόμενη παντελής έλλειψη κλιματισμού!

Ο ΠΣΕ ΟΑΕΕ καταγγέλλει την Διοίκηση του Οργανισμού «για την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την αναλγησία της απέναντι στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους».

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές, «απαντώντας» στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο Εργασίας, απευθύνουν ειδική «πρόσκληση στον κ. Χατζηδάκη να επισκεφθεί τον χώρο, «προκειμένου να διαπιστώσει  “ιδίοις όμμασι” εκτός των άλλων τις “ιδανικότατες” εργασιακές συνθήκες που προσφέρει στους εργαζόμενους του ο ΕΦΚΑ του οποίου ο ίδιος αποτελεί τον πολιτικό προϊστάμενο»…

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε «απροειδοποίητα» το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγ. Παρασκευή και διαπίστωσε ελλείψεις σε εργαζόμενους που απουσίαζαν. Επίσης, μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Χατζηδάκης έστειλε για πειθαρχικό έλεγχο 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών, κατηγορώντας τους εργαζόμενους του Φορέα και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Πηγή : www.asfalistiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *