Χάος στην Αυστραλία: Βίαιες διαμαρτυρίες οικοδόμων ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό(Βίντεο)

Χάος στην Αυστραλία: Βίαιες διαμαρτυρίες οικοδόμων ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μια βίαιη διαμαρτυρία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό Covid-19 ξέσπασε έξω από ένα γραφείο συνδικάτων της Μελβούρνης τη Δευτέρα, αφού ανακοινώθηκε ότι οι οικοδόμοι θα πρέπει να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι διαδηλωτές που φορούσαν τα ειδικά ρούχα εργασίας έσπασαν παράθυρα και φώναζαν «Είμαστε ένωση!» και «F ** k the jab», και πέταξαν διάφορα αντικείμενα στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Κατασκευών, Δασοκομίας, Ναυτιλίας, Ορυχείων και Ενέργειας (CFMEU). Αξιωματούχοι της Ένωσης προσπάθησαν να φράξουν τις πόρτες και χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρα για να ψεκάσουν τους διαδηλωτές από μέσα.

Άλλοι προσπάθησαν να διαδώσουν την κατάσταση, κουνώντας τα χέρια τους στον αέρα και φωνάζοντας να σταματήσουν όσοι εμπλέκονται στη βία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η αστυνομία της Μελβούρνης έφτασε τελικά στο σημείο και πλησίασε διαδηλωτές σε σχηματισμό με ασπίδες, ρόπαλα και όπλα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “Freedom” and “F**king w**ker” στους αστυνομικούς, ενώ ένας άνδρας φάνηκε να απειλεί έναν δημοσιογράφο του Ruptly που τραβούσε τη σκηνή.

Δείτε το βίντεο

Μετά το περιστατικό, ο Εθνικός Γραμματέας Κατασκευών της CFMEU, Ντέιβ Νούναν, κατηγόρησε τη βία στους «ακροδεξιούς εξτρεμιστές», υποστηρίζοντας ότι στο πλήθος «είχε διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό από νεο-Ναζί και άλλες δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες» και ότι «μόνο μια μειοψηφία αυτών που συμμετείχαν ήταν πραγματικά μέλη του συνδικάτου». Κλασσική αντιμετώπιση, πλέον.

«Το συνδικάτο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του να εργάζονται με ασφάλεια σε όλη την Αυστραλία και δεν θα μας τρομάξει κανείς να κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε ο Νούναν. «Δεν πρόκειται για ενέργειες ανθρώπων που νοιάζονται για τους συναδέλφους τους και τον κατασκευαστικό κλάδο. Είναι ενέργειες εξτρεμιστών ή ανθρώπων που χειραγωγούνται από εξτρεμιστές».

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων (ACTU) κατηγόρησε επίσης «δεξιούς εξτρεμιστές και αντιεμβολιαστές» για τη βίαιη διαδήλωση, χαρακτηρίζοντάς τους «κίνδυνο για όλους μας».

«Τα αυστραλιανά συνδικάτα δεν θα τρομοκρατηθούν ποτέ από τη βία ή τις απειλές εξτρεμιστών που αρνούνται να βάλουν το καλό της κοινότητας πρώτα», δήλωσε το ACTU, καλώντας κάθε κατασκευαστή να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 «το συντομότερο δυνατό».

Ο Ισραηλινό-Αυστραλός δημοσιογράφος Avi Yemini, ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το πλήθος αποτελούταν από μη συνδικαλιστές αγκιτάτορες μετά την αναφορά για τις ταραχές.

«Η πλειοψηφία εκεί σήμερα ήταν 100% μέλη της CFMEU. Ανεξάρτητα από το πώς προσπαθείτε να το περιστρέψετε», ισχυρίστηκε ο Yemini, ο οποίος υπηρέτησε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Η Μελβούρνη -η οποία βίωσε τους πιο αυστηρούς και μεγαλύτερους αποκλεισμούς στον κόσμο Covid-19- βιώνει και συνεχείς διαμαρτυρίες. Το Σάββατο, μια ηλικιωμένη γυναίκα χτυπήθηκε κάτω και ψεκάστηκε με πιπέρι από την αστυνομία της Μελβούρνης, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τα κλειδώματα στην πόλη, προκαλώντας την αντίδραση καταδίκη του κόσμου.

Πηγή : https://igata.gr

[ec_store groupid=””]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *