«Χρίζουν» ανειδίκευτους γιατρούς ως εντατικολόγους επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες

«Χρίζουν» ανειδίκευτους γιατρούς ως εντατικολόγους επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες

Παθολόγοι και χειρούργοι του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» εφημερεύουν σε ΜΕΘ επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και την κυβέρνηση απλά να μένει θεατής, ρίχνοντας όλη την ευθύνη σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας χρειάστηκε να χρίσουν ανειδίκευτους ιατρούς σε εντατικολόγους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) Δημήτρη Ζιαζιά, στο Ionian Chanel, παθολόγοι και χειρούργοι του εν λόγω νοσοκομείου, που δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, εφημερεύουν επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εφημερεύουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γιατροί που δεν έχουν σχέση με εντατική καθώς οι γιατροί που είναι ενταγμένοι στις ΜΕΘέχουν ήδη συμπληρώσει πάνω από 10 εφημερίες ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το χειρουργό του «Αγ. Ανδρέας», Στέλιο Τσοχατζή, η κατάσταση που υπάρχει στο εν λόγω νοσοκομείο αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας είναι επικίνδυνη καθώς καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τα περιστατικά covid να εφημερεύσουν.

«Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων» τονίζει ο ίδιος στο Ionian Chanel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου περί απόφασης του 2016 σύμφωνα με την οποία μπορεί να εφημερεύσει γιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας αρκεί να εφημερεύει μαζί του εντατικολόγος είναι προφανές ότι η εν λόγω απόφαση, αφορούσε πολύ διαφορετικές συνθήκες, χωρίς κορωνοϊό.

Πηγή : https://www.avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *