Διαψεύδουν τους υγειονομικούς και υποστηρίζουν ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής των εμβολιασμών»

Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών έδωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όχι μόνο δεν αναβάλλονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών, αλλά από Δευτέρα 4/1 ξεκινούν να εμβολιάζονται 5.000 γιατροί και νοσηλευτές σε 42 νοσοκομεία της χώρας.

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας», δήλωσε με γραπτή του ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε καταγγελίες συνδικαλιστών γιατρών ότι ακυρώθηκαν επ’ αόριστον εμβολιασμοί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/

1 thought on “Διαψεύδουν τους υγειονομικούς και υποστηρίζουν ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής των εμβολιασμών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *