Δήμος Φιλαδέλφειας: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν υπερκοστολογημένο έργο LED –Τα 1,1 έγιναν 3,7 εκατ.!

Πάνω από 2,6 εκατ. ακριβότερα θα κοστίσει, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, έργο LED!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, «το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού προτείνει λύση με 1.090.842,80 ευρώ και η Διοίκηση με 3.724.292,26 ευρώ».

Να σημειωθεί ότι το θέμα αναμένεται να τεθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 μμ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Στις 16/3 η Διοίκηση κάλεσε το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού για ν’ ανακοινώσει ότι με πολιτική απόφαση η αντικατάσταση των φωτιστικών και λαμπτήρων LED στον Δήμο μας θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία. Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού έχει εκφράσει επανειλημμένα εγγράφως και δια ζώσης, από την περίοδο της κ. Γαϊτανά μέχρι σήμερα, τα σοβαρά προβλήματα που ελλοχεύουν λόγω επικινδυνότητας, πτώσεις ιστών, την κατ’ εξακολούθηση μειωμένη χρηματοδότηση, τα προβλήματα των οχημάτων και την επιτακτική ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Ωστόσο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν φρόντισε καμία Διοίκηση να τα λάβει υπόψιν, απαξιώνοντας χρόνο με τον χρόνο την Υπηρεσία και κατ’ επέκταση την ποιότητα του φωτισμού στον Δήμο μας, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και δημότες.

Ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις από τον αντιδήμαρχο κ. Κουτσάκη, ότι η αντικατάσταση θα γίνει από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου και ενώ το Σωματείο είχε θέσει το ζήτημα στον Δήμαρχο και περιμέναμε απαντήσεις, η Διοίκηση προσπάθησε να παραπλανήσει στη συνάντηση με το τμήμα των Ηλεκτρολόγων, μιλώντας αρχικά μόνο για προμήθεια φωτιστικών και όχι για την τοποθέτηση από ιδιώτη.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΜΕΣΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ.

Η επιλογή της Διοίκησης, να δώσει σε ιδιώτες τη δουλειά των ηλεκτρολόγων με κόστος 3.724.292,26 ευρώ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, γιατί αφενός η αντικατάσταση των φωτιστικών μπορεί να γίνει από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού χωρίς εργολαβικά υπερκέρδη, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα και αφετέρου γιατί όλος αυτός ο σχεδιασμός θα επιβαρύνει τον Δήμο μας και άρα τους δημότες.

Συγκεκριμένα το 2021 ο Δήμος θα δώσει 100.000 ευρώ, ενώ για τα επόμενα 8 χρόνια θα δίνει 453.036,53 ευρώ ανά έτος!!!

Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Πρόκειται για την αποκάλυψη του πραγματικού στρατηγικού στόχου της Διοίκησης να παραδώσει σε ιδιώτες κομμάτια υπηρεσιών, ακόμα και δημόσια περιουσία (οικόπεδο για τον 3ο παιδικό σταθμό στη Μητρόπολη).

Από την αρχή των μνημονίων μέχρι και σήμερα με ευθύνη των κυβερνήσεων και  δημάρχων οι υπηρεσίες απαξιώνονται μεθοδευμένα ώστε να διεισδύσουν ιδιωτικές εταιρείες στις υπηρεσίες των δήμων.

Η κατάσταση όλο και χειροτερεύει με ελλείψεις προσωπικού και εντατικοποίηση σε κάθε τμήμα και με τους εργαζόμενους να υπερβάλλουν εαυτό, για την κάλυψη των αναγκών.

Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, να απαξιώνουν εργαζόμενους και δημότες.

Θα αντισταθούμε στα σχέδια της Διοίκησης και δεν θα χαρίσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας σε κανέναν ιδιώτη.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές επιλογές της Διοίκησης και την καλούμε να ανακαλέσει ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.

Σημ. Το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού προτείνει λύση με 1.090.842,80 ευρώ και η Διοίκηση με 3.724.292,26 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *