Για διώξεις εργαζομένων καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να σταματήσει τώρα τις διώξεις υπαλλήλων. «Θα ήταν φρόνιμο από την πλευρά του, να προσπαθήσει τα επιλύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, για το καλό του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αφήσει στην άκρη τα πολιτικά παιχνίδια και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων που σαφώς υποκρύπτει το πογκρόμ διώξεων σε βάρος υπαλλήλων οι οποίοι έχουν στηρίξει και στηρίζουν τον Δήμο σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως η σημερινή που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19)».

Χαρακτηριστική η αναφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ πως, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φουντούκης, μετακινήθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης, «παρότι η ειδικότητα του είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και καμία σχέση δεν έχει το γνωστικό του αντικείμενο και η εργασιακή του εμπειρία με τα καθήκοντα που του ανατίθενται».

«Τον ενάμιση χρόνο Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η νέα Δημοτική Αρχή είναι απολύτως αρνητικά. Στο ενεργητικό της καταγράφει σωρηδόν μετακινήσεις υπαλλήλων με σαφή χαρακτηριστικά εκδίκησης, προφανώς γιατί δεν ανήκουν στη… φράξια, δεν ανήκουν στους ψηφοφόρους της πλειοψηφούσας παράταξης ή δεν υποτάχθηκαν. Στέλνει Αρχιτέκτονες-Μηχανικούς σε Τμήματα της Καθαριότητας εξωθώντας τους σε αποχώρηση, τοποθετεί Προϊσταμένους σε Τμήματα χωρίς καμία κρίση και νομιμότητα, που η ειδικότητα τους δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο της υπηρεσίας. Το μόνο κριτήριο που υπερτερεί όλων των άλλων είναι η κομματική ταυτότητα. Καταργεί ακόμη και Γενικές Διευθύνσεις με δικά του κριτήρια, κάτι που καταδεικνύει σκοπιμότητες.

Έφτασε στο σημείο η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης να μετακινήσει τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Φουντούκη στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης.

Η ειδικότητα του Γενικού Γραμματέα του Σ.Ε.Δ.Θ. είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και καμία σχέση δεν έχει το γνωστικό του αντικείμενο και η εργασιακή του εμπειρία με τα καθήκοντα που του ανατίθενται. Στο ίδιο Αυτοτελές Τμήμα τοποθετούν Προϊσταμένη συνάδερφο Αρχιτέκτονα-Μηχανικό, που επίσης ο κλάδος της δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο. Κι αυτό, στο τέλος του εργασιακού της βίου, καθώς σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί!!! 

Όλα αυτά δείχνουν ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης είναι να ελέγξει πλήρως τον Δήμο, τοποθετώντας «δικούς της» ανθρώπους σε όποιες θέσεις θεωρεί «κλειδιά» και να απαλλαγεί, ή έτσι πιστεύει, από τους «ενοχλητικούς». Αυτούς που αντιδρούν στα παιχνίδια και τις «μπίζνες» που ίσως ετοιμάζει».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει αναίτια και προφανή δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων και καλεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα να σταματήσει τώρα «την απαράδεκτη αυτή τακτική και πολιτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει όλους απέναντι του…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *