Δωδεκάνησα: Αναβλήθηκαν αιφνιδιαστικά οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία

Αναβάλλεται για τις 12 Ιανουαρίου, η έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, παρά τον αρχικό προγραμματισμό, που ήθελε και εκεί οι εμβολιασμοί να ξεκινούν εχθές.

Ωστόσο, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα χθες και στο Νοσοκομείο της Ρόδου για να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί των υγειονομικών, με ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε «κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το Υπουργείο Υγείας και χωρίς καμία εξήγηση», όπως καταγγέλλεται, έγινε γνωστό ότι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στη Ρόδο και σε όλα τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου θα ξεκινήσουν μετά τις 12 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, στη dimokratiki.gr, το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για την αναβολή των εμβολιασμών κοινοποιήθηκε προχθές και ως νέα ημερομηνία για την νησιωτική Ελλάδα ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν από νοσοκομείο της Ρόδου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ περισσότερα από 350 άτομα και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι την 12η Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η διαδικασία λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

«Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι έτοιμο για την έναρξη των εμβολιασμών»

«Άλλαξε ο σχεδιασμός του γενικότερου πλάνου, τα νοσοκομεία χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και το νοσοκομείο της Ρόδου περιελήφθη στην τρίτη.

Η έναρξη των εμβολιασμών έχει οριστεί για τις 12 Ιανουαρίου, αντί για χθες που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός», δήλωσε στη «δ» ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο της Ρόδου ήταν καθόλα έτοιμο για να ξεκινήσει τη διαδικασία.

«Εμείς ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από χθες, ακόμα και νωρίτερα από τις 12 Ιανουαρίου. Αν μας πουν ότι ξεκινάμε, το νοσοκομείο της Ρόδου είναι έτοιμο. Ο προγραμματισμός μας έχει γίνει, οι ομάδες που θα εμβολιαστούν έχουν καθοριστεί και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις 12 του μηνός μας δίνει τη δυνατότητα να εντάξουμε ακόμα περισσότερους υγειονομικούς, καθώς το ενδιαφέρον για εμβολιασμούς αυξάνεται μέρα με την ημέρα».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου ήδη στους 350 υγειονομικούς που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προστίθενται καθημερινά επιπλέον ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουμάνης, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μεταφορά του εμβολίου μέχρι και τη στιγμή που θα χορηγηθεί δεν πρέπει να έχουν παρέλθει περισσότερες από πέντε ημέρες γι αυτό και ο σχεδιασμός για τη νησιωτική Ελλάδα -λόγω της μεταφοράς- απαιτεί ακρίβεια και ήδη όλα είναι έτοιμα ώστε ο χρόνος που μεσολαβεί να είναι καθόλα αξιοποιήσιμος.

Πηγή : https://www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *