ΔΟΕ: Ο κόσμος της εργασίας διέρχεται τη χειρότερη διεθνή κρίση

Η πανδημία του κορονοϊού εκτός από την υγειονομική κρίση προκαλεί και σφοδρές αναταράξεις στις οικονομίες. Η οικονομική επιβράδυνση αυξάνει τον φόβο για τους δείκτες της ανεργίας παγκοσμίως με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας να προειδοποιεί ότι «η κρίση της Covid-19 έχει καταστροφικές συνέπειες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες», μέσω των «μαζικών απωλειών, στην παραγωγή και τις θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς».

Όπως σωστά επισημαίνει η ΔΟΕ ο «κόσμος της εργασίας διέρχεται τη χειρότερη διεθνή κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» με την διευθύντρια τομεακών πολιτικών της Οργάνωσης, Αλέτ φαν Λιρ, να δηλώνει πως «ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα είναι πιθανόν σοβαρός και διαρκής».

Στην Ευρώπη, η οικονομική επιβράδυνση που προκλήθηκε από τον ιό μπορεί να επηρεάσει τις θέσεις εργασίας 60 εκατομμυρίων εργαζομένων, με περικοπές μισθών και απολύσεις, προειδοποίησε σήμερα η αμερικανική συμβουλευτική εταιρία McKinsey.

Η πανδημία μπορεί «σχεδόν να διπλασιάσει το ευρωπαϊκό ποσοστό ανεργίας τους επόμενους μήνες», εκτιμά η συμβουλευτική εταιρία, για την οποία η εξέλιξη της κατάστασης στην αγορά εργασίας θα εξαρτηθεί από την «αποτελεσματικότητα της ανταπόκρισης στη δημόσια υγεία».
Πηγή : www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *