ΕΑΣΚ εργαζόμενων στις ασφαλιστικές εταιρείες: Καταγγέλλει νέα απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυση

Τη «νέα απαράδεκτη και τρομοκρατική απόλυση στην “Personal Insurance”» καταγγέλλει η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» Ασφαλιστικών Εταιρειών, που το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε παρέμβαση στους εργαζόμενους.

«Πρόκειται ήδη για την τρίτη απόλυση μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά αφορούσε συνάδελφο με πολλά χρόνια υπηρεσίας και, όπως και η προηγούμενη, έγινε χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο!», σημειώνει η ΕΑΣΚ και προσθέτει πως «οι ενέργειες της εργοδοσίας δεν είναι τυχαίες. Σκοπό έχουν να στείλουν μήνυμα στο σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας. Να εμπεδώσουν κλίμα φόβου πως δεν υπάρχει δικαίωμα οποιασδήποτε παραφωνίας απέναντι στις “ανάγκες” και τα συμφέροντα της επιχείρησης. Να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου.

Είναι φανερό πως η επιχείρηση έχει θορυβηθεί από την αυξανόμενη αγωνιστική στάση συναδέλφων στον χώρο. Οι εργαζόμενοι όλους τους μήνες της πανδημίας και παρά τις διάφορες πιέσεις που υπήρξαν δεν κάνανε υποχώρηση από τα δικαιώματά τους, ούτε έμειναν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα -με διάφορες δικαιολογίες- καθυστέρηση πλήρους εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ. Απέναντι σε αυτή την επιλογή της εργοδοσίας και στον νέο νόμο-έκτρωμα για τα Εργασιακά δώσανε περήφανη απάντηση με μεγάλη συμμετοχή στη γενική απεργία της 10ης Ιούνη.

Αν η εργοδοσία νομίζει πως με κινήσεις όπως τη νέα απόλυση θα κάνει τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να ανέχονται την οποιαδήποτε απαξιωτική ή εκφοβιστική συμπεριφορά, πόσο μάλλον να κάθονται να παρακολουθούν σιωπηρά τη μία απόλυση μετά την άλλη, είναι γελασμένη. Τέτοια σχέδια θα έχουν την ίδια τύχη με τον νόμο που μόλις ψηφίστηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου: Θα μείνουν στα χαρτιά!».

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει, τονίζει η ΕΑΣΚ και απαιτεί: Τέρμα πια στις απολύσεις. Κάλυψη κάθε αποχώρησης, κάθε κενού με νέες προσλήψεις. Τώρα πλήρη και μόνιμη εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νέα πρόσληψη. Ούτε ένας συνάδελφος κάτω από τα 956 ευρώ.

Πηγή : https://www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *