Γιατί έχουν σημασία τα συνδικάτα

Μόνο ένα μικρό μέρος των εργαζομένων συνδικαλίζεται στην χώρα μας. Ο Δημόσιος τομέας έχει την «μερίδα του λέοντος» με ποσοστά εργαζομένων που ανήκουν σε συνδικάτα να υπερβαίνει το 50-60% ενώ αντίθετα, τραγικά είναι τα ποσοστά στον Ιδιωτικό τομέα που οι συνδικαλιζόμενοι δεν ξεπερνούν το 5-6%

Η σοβαρή διαφοροποίηση ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες και προφανείς.

Στο Δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ εξασφαλίζεται μια σιγουριά «μονιμότητας» με εργοδότη το Κράτος, ενώ στον Ιδιωτικό τομέα οι σχέσεις εργασίας είναι επισφαλείς με την ανεργία να παίζει και αυτή καθοριστικό ρόλο,( άλλωστε καθόλου τυχαία και οι φράση «εάν δεν θες περιμένουν χιλιάδες») και η εχθρική στάση της εργοδοσίας απέναντι στην έννοια του συνδικαλισμού και η επιφυλακτική στάση του εργαζομένου απαξιώνοντας τον συνδικαλισμό

Η απαξίωση οφείλεται και στο γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα απέτυχε να προστατέψει τον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη του προέρχονται από το δημόσιο και δεν μπορούν να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις αγωνίες του εργαζόμενου.

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό τομέα, με λιγότερο από 20 εργαζόμενους, είναι πλέον πάρα πολλές στην χώρα μας και λειτουργούν αποτρεπτικά στην συσπείρωση των εργαζομένων.

Γιατί έχουν σημασία τα συνδικάτα

Στην μετά COVID-19 εποχή και με την έλευση της τηλεργασίας και άλλων μορφών απασχόλησης, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.Ο όρος «ατομική ευθύνη» για την καταπολέμηση της πανδημίας, θα μεταφερθεί και στους χώρους δουλειάς, με «ατομική ευθύνη» δλδ θα δέχεσαι τους όρους εργασίας.

Για αυτό σήμερα όσο ποτέ πρέπει να συστρατευτούμε γύρω από τα συνδικάτα μας, ατομικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο με ομαδικότητα.

Του Χρήστου Ζαρκινού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *