Δεν εγγυάται για τα εργασιακά ο Θεοδωρικάκος: «Καπιταλισμό έχουμε»

Καπιταλισμό έχουμε», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης τόσο για την οικονομία, όσο και για τον εργασιακό τομέα, όπου η ελαστικές μορφές εργασίας και οι μειώσεις μισθών ήδη γίνονται πραγματικότητα.

Όταν ο υπουργός της κυβέρνησης ρωτήθηκε αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων με την εκ περιτροπής εργασία, απάντησε: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του μάλιστα παραδέχτηκε ότι έρχεται αύξηση της ανεργίας αν και παράλληλα υποστήριζε ότι «το κράτος υπερασπίζετε τις θέσεις των εργαζομένων», κάτι που ήδη είχε αναιρέσει και ότι υπάρχει αυστηρότατο ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτό την ώρα, που ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Σταϊκούρας με Κοινή Υπουργική Απόφαση άνοιξαν το δρόμο για τις απολύσεις.

Πηγή : https://tvxs.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *