ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Βασικές Αρχές Εντατικής Φροντίδας» Εν Μέσω Πανδημίας COVID–19/Αίτηση Εγγραφής

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα έχει αιτηθεί την αιγίδα της
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ &
των Τμημάτων Νοσηλευτικής στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:
▪ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
▪ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
▪ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
▪ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
▪ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
▪ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
▪ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
▪ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Θα χορηγηθούν Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης
ICNECs-International Continuing Nursing Educational Credits από την Επιτροπή
Μοριοδότησης του ΕΣΝΕ, σύμφωνα με τα κριτήρια του ICN.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η ενασχόληση μας στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19
δοκιμάζει τις επαγγελματικές μας δεξιότητες και την ανθεκτικότητα μας. Γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή, ότι στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων είναι μεγάλες. Από την άλλη η σωματική και ψυχολογική κόπωση και ο φόβος της έκθεσης, κάνουν το κλινικό έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, παρά τις όποιες αντιξοότητες, η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι όλοι είμαστε προσηλωμένοι στο έργο μας, στην αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID19.
Σε αυτή την προσπάθεια έχουν έρθει να συνδράμουν νέοι συνάδελφοι είτε με μετακινήσεις από άλλα νοσηλευτικά τμήματα, είτε είναι η πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, είναι ευνόητο ότι δημιουργείται ένα κενό γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι δύσκολο να αναπληρωθεί με τις παρούσες συνθήκες. Οι καθημερινές ανάγκες του ασθενή των ΜΕΘ απαιτούν από τον σύγχρονο νοσηλευτή, ένα ευρύ πεδίο γνώσεων και δεξιοτήτων, χωρίς εκπτώσεις, καθώς «πρέπει να γνωρίζει πολλά και άριστα», γιατί η άγνοια ή η ανεπάρκεια είναι ταυτόσημη με τον θάνατο, ειδικά όταν παρέχεις φροντίδα σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Ο Τομέας Επείγουσας & Εντατικής Νοσηλευτικής (ΤΕΕΝ) του Εθνικού Συνδέσμου
Νοσηλευτών με το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με τίτλο «Βασικές Αρχές
Εντατικής Νοσηλευτικής – COVID-19», προσπαθεί να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και προσφέρει τη δυνατότητα επικαιροποίησης βασικών γνώσεων και ενίσχυση των συναφών δεξιοτήτων, σε εστιασμένες παραμέτρους της νοσηλευτικής φροντίδας του βαρέως πάσχοντα με εστίαση στις ανάγκες και απαιτήσεις της πανδημίας.

Ο ΤΕΕΝ, με παράδοση στην υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που
διοργανώνει, επέλεξε να εμπιστευτεί ακαδημαϊκούς και έμπειρους κλινικούς νοσηλευτές για την κατάρτιση του συγκεκριμένου προγράμματος. Θα συμμετάσχουν εξιδεικευμένοι εισηγητές, ο καθένας στο αντικείμενό του, έμπειροι στη μετάδοση της γνώσης, που ξέρουν να μεταλαμπαδεύουν στον εκπαιδευόμενο τον ορθό λόγο και την κριτική προσέγγιση των προβλημάτων.
Με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, οι εισηγητές θα κληθούν να παρουσιάσουν το
θεωρητικό υπόβαθρο και τις κλινικές εφαρμογές. Στόχευση μας είναι να πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό, συμμετοχικό πρόγραμμα, για αυτό στο τέλος των εισηγήσεων θα υπάρχει πάντα διαθέσιμος χρόνος για αλληλεπίδραση και επίλυση προβληματισμών. Στόχος μας είναι η συμμετοχή σε μια εκπαιδευτική εμπειρία όπου ο εκπαιδευόμενος να μην είναι απλά παρατηρητής και ο εισηγητής να μην είναι απρόσωπος.

Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία ευελπιστούμε να προσφέρουμε στους νέους νοσηλευτές ένα σύγχρονο, περιεκτικό και προσιτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κατανόηση των Βασικών Αρχών της Εντατικής Νοσηλευτικής στην εποχή του COVID-19.
Εκ μέρους του ΔΣ του ΤΕΕΝ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Αίτηση Εγγραφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *