Έληξε η «πολιορκία» του Νίκου Ταβουλάρη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Τι είπε στους εργαζόμενους

Έληξε λίγο πριν τις 22.00, η πολύωρη «πολιορκία» του Νίκου Ταβουλάρη, από τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος των ναυπηγείων φέρεται να δεσμεύτηκε στους εργαζομένους να παραχωρήσει στον νέο επενδυτή το ποσοστό που κατέχει στην εταιρεία ώστε να ανοίξει ο νόμος για την εξυγίανση της πολύπαθης επιχείρησης.

Η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα, λίγο μετά την λήξη της κρίσιμης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Πάνω από 100 εργαζόμενοι των ναυπηγείων,  «πολιόρκησαν» τον κ. Νίκο Ταβουλάρη στα γραφεία της εταιρείας, και του ζήτησαν μετ’ επιτάσεως να μάθουν τον λόγο που μετατέθηκε η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης των πολύπαθων ναυπηγείων.

Ο κ. Ταβουλάρης φέρεται να ζήτησε την συνδρομή του λιμενικού για να αποχωρήσει από το γραφείο του.

Νεώτερες πληροφορίες ανέφεραν πως, κατόπιν της πίεσης των εργαζομένων, έγινε προσπάθεια να συνταχθεί κείμενο από τη πλευρά του κ. Ταβουλάρη, το οποίο θα εκφράζει τη βούληση να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης αλλά και τη συναίνεσή της ώστε να μεταβιβαστεί η εταιρία στον νέο επενδυτή.

Για τις 19 Μαρτίου μετατίθεται η κρίσιμη γενική συνέλευση της Νεωρίον για την έγκριση της μεταβίβασης των ναυπηγείων Ελευσίνας στην Onex.

Η διακοπή και μετάθεση αποφασίσθηκε, προκειμένου να προσκομισθούν στοιχεία σχετικά με την πρόταση του υποψήφιου επενδυτή για την εξυγίανση των πολύπαθων ναυπηγείων που επιβαρύνονται με υποχρεώσεις άνω των 230 εκατ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται οι υποχρεώσεις του πολεμικού ναυτικού), αλλά και την διαδικασία εξυγίανσης.

Κύκλοι προσκείμενοι στην Onex δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την παραπάνω εξέλιξη, η οποία απειλεί να τινάξει στον «αέρα» την όλη προσπάθεια και μιλούν για εμπαιγμό από την πλευρά του βασικού μετόχου των ναυπηγείων Ελευσίνας, Νικόλαο Ταβουλάρη, καθώς όπως λένε ο κ. Ταβουλάρης, «γνωρίζει πλήρως την πρόταση που καταθέσαμε και έχει συναινέσει στην εξυγίανση».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η πρόταση αφορούσε κυρίως τη μεταβίβαση του 46,3% που ελέγχεται από την οικογένεια Ταβουλάρη, σημειώνοντας πως για άλλη μια φορά δεν το έπραξε, και ως εκ τούτου ακολουθείται μια συνεχής τακτική καθυστερήσεων, την οποία κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα που ετέθησαν στη γενική συνέλευση, οι μέτοχοι έδωσαν το «πράσινο φως» στη διαδικασία εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας, με τη διαδικασία του άρθρου  106 β΄ ή και 106 β΄ ή και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα»
Να σημειωθεί πως ανάμεσα στην Νεώριον και στην Onex έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων. Στη συνέχεια εφόσον υπάρξει επικύρωση από τη Γενική Συνέλευση την επόμενη εβδομάδα της μεταβίβασης των μετοχών του νυν προέδρου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νίκου Ταβουλάρη της μεταβίβασης, στη συνέχεια θα υποβληθεί το σχετικό σχέδιο εξυγίανσης στο αρμόδιο πολυμελές Πρωτοδικείο βάσει του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στο Νεώριο Σύρου. Στις γιάρδες της Ελευσίνας ήδη κατασκευάζονται άλλες δυο πυραυλάκατοι από το πρόγραμμα ναυπηγήσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή : www.mononews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *