«Ελλιπή μέτρα» προστασίας των εργαζομένων από τον Covid-19 και «απουσία αποτελεσματικών ελέγχων» στους χώρους εργασίας.

Ο υπ. Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του

Για μετατροπή μονάδας παραγωγής στα Γιαννιτσά σε «υγειονομική βόμβα» στη Βόρεια Ελλάδα, κάνει λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποδίδοντας στο υπουργείο Εργασίας τη ευθύνη για τα «ελλιπή μέτρα» προστασίας των εργαζομένων από την Covid-19 και την «απουσία αποτελεσματικών ελέγχων» στους χώρους εργασίας.

«Σήμερα βλέπουμε τα δραματικά αποτελέσματα της κατάργησης της αυτονομίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και την απουσία αποτελεσματικών ελέγχων και μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία του κορωνοϊού», σημειώνει η ίδια.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ειδικότερα ότι σε βιομηχανική μονάδα στα Γιαννιτσά που απασχολεί 700 εργαζόμενους, κυρίως εποχικούς, διαγνώστηκαν πριν μερικές μέρες 10 εργαζόμενοι θετικοί στον νέο κορωνοϊό και ότι σε μια εβδομάδα, «εξαιτίας της απουσίας μέτρων και ελέγχου, τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν σε 114 θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, και μετατρέποντας το εργοστάσιο σε υγειονομική βόμβα στη Βόρεια Ελλάδα».

Η ίδια προσθέτει ότι «ο υπουργός Εργασίας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να επιβάλλει τη συμμόρφωση των εργοδοτών στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους αναγκαίους ελέγχους και να ενισχύσει την Επιθεώρηση Εργασίας»

1 thought on “«Ελλιπή μέτρα» προστασίας των εργαζομένων από τον Covid-19 και «απουσία αποτελεσματικών ελέγχων» στους χώρους εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *