More

  Εμπαιγμός η νέα τροπολογία: Παράταση 5 μηνών στους Επικουρικούς, σε κίνδυνο οι αναστολές

  Εμπαιγμός η νέα τροπολογία: Παράταση 5 μηνών στους Επικουρικούς, σε κίνδυνο οι αναστολές

  Για άλλη μια φορά, οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ αποδείχθηκαν ακάλυπτη επιταγή, που έληξε σήμερα, με τη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

  Με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο σχ. νόμου που τροποποιεί την σύμβαση του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” με το δημόσιο και αναμένεται να ψηφιστεί δίνεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στις μονάδες υγείας μέχρι τις 31-3-2022.

  Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση παρατείνει τις συμβάσεις για μικρό  χρονικό διάστημα (5 μήνες) και όχι για το σύνολο του επικουρικού προσωπικού αφού το μεγαλύτερο μέρος των συμβάσεων λήγει μετά τις 31-3-2022 και έτσι αυτό το προσωπικό δεν καλύπτεται από αυτή την τροπολογία. Πολύ περισσότερο η Κυβέρνηση δεν δίνει λύση στο αίτημα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με διάφορες προφάσεις.

  Τέλος στον αέρα βρίσκονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες που λήγουν στο τέλος του χρόνου και σε αρκετά νοσοκομεία τρέχουν διαγωνισμοί για την επιστροφή εργολάβων.

  Μετά από αυτό ο αγώνας όλων των εργαζομένων για την διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

  Απίστευτος εμπαιγμός από Υπουργείο Υγείας-Κυβέρνηση: Προτείνουν παράταση 5 μηνών(!!) στους Επικουρικούς, σε κίνδυνο(;) οι αναστολές. Οι μάσκες έπεσαν…

  Για άλλη μια φορά, οι «υποσχέσεις» και οι «δεσμεύσεις» του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ αποδείχθηκαν ακάλυπτη επιταγή, που έληξε σήμερα, με τη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

  Ακόμα και το ελάχιστο που υποσχέθηκαν, τη παράταση για 6 μήνες, που καταγγείλαμε ως κοροϊδία και εμπαιγμό, δεν τόλμησαν να τηρήσουν, αποδεικνύοντας ότι εμπαίζουν και κοροϊδεύουν ΟΛΟΥΣ τους Επικουρικούς που έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους στη καθημερινή μάχη με την Πανδημία.

  Κατέθεσαν τροπολογία: 1093/163 30.9.2021 Περιγραφή: Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία, παρατείνεται η Θητεία των επικουρικών. Αναλυτικά:

  Άρθρο 4

  Συμβάσεις επικουρικού προσωπικού

  1.Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 4715/2020 (Α΄ 149)τροποποιείται ως προς το χρονικό διάστημα παράτασης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής: «1. Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 όλες οι ενεργές κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Γ. Παπαγεωργίου”, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 31η.3.2022Για την υλοποίηση των ανωτέρω μεριμνά ο Διοικητής κάθε επιμέρους φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις καλύπτονται κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η παράταση των συμβάσεων δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές.».

  Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, δεν θα αποδεχθούμε τη πρόταση- εμπαιγμό της Κυβέρνησης και θα κλιμακώσουμε τον Αγώνα μας διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ:

  Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων Επικουρικών που λήγουν 31/10/2021 μέχρι 31/12/2022.

  Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων ΣΟΧ που λήγουν 31/12/2021 μέχρι 31/12/2022.

  Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Υγεία.

  Απέναντι στις Κυβερνητικές αθλιότητες, οφείλει το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει και να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους με την ΑΜΕΣΗ κατάθεση σχετικής τροπολογίας που θα προβλέπει τη παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων μέχρι 31/12/2022.

  Υ. Γ : Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη διατύπωση «ενεργές» συμβάσεις, δεν αποκλείονται όσοι συνάδελφοι Επικουρικοί είναι σε αναστολή. Εάν ισχύει αυτό, πέρα από την ΑΜΕΣΗ αλλαγή της πρόβλεψης, αποδεικνύεται ότι ο Υπουργός κ. Πλεύρης δεν ξεχνά και σέβεται τις αρχές και τις αξίες που γαλουχήθηκε και θα τις αποτυπώνει πλέον και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

  Πηγή : https://ygeionomikoi.gr και https://re-union.gr

  - Advertisement -spot_img

  ΝΑΥΤΙΛΙΑ

  Leave a reply

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ