Επαγγελματικός κίνδυνος και ασθένειες σε εργαζόμενους σε ηλεκτροσυγκολλήσεις

Η επιστήμη των συγκολλήσεων έχει και σπουδαίο καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς. Πλοία, αυτοκίνητα, μεταλλικές κατασκευές απαιτούν εργασίες συγκόλλησης και ειδικότερα ηλεκτροσυγκόλλησης. Τα πλεονεκτήματα των συγκολλήσεων είναι : οικονομία υλικού, πλήρη στεγανότητα, απλούστευση κατασκευών, μικρότερο κόστος κατασκευών, εξοικονόμηση χρόνου,πραγματοποίηση σύνθετων κατασκευών που παλιότερα με τη μέθοδο της χύτευσης ήταν πολύ δύσκολες έως και αδύνατες.

Όμως, όπως σε κάθε τεχνική διαδικασία στην οποία δραστηριοποιείται ανθρώπινοδυναμικό, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι και πιθανότητες ατυχημάτων. Ειδικότερα το επάγγελμα των ηλεκτροσυγκολλητών κατατάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά διότι κατά την διάρκεια της εργασίας οι ηλεκτροσυγκολλητές εκτίθενται σε θόρυβο ακτινοβολία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ηλεκτρισμό καθώς και διάφορα βλαβερά χημικά αέρια των προς συγκόλληση μετάλλων. Έτσι υπάρχει πάντα η επικινδυνότητα να πάθουν σοβαρά ατυχήματα αλλά και χρόνιες παθήσεις υγείας όσον αφορά τα μάτια τους, το δέρμα, τους πνεύμονες, τα αυτιά , στα νεφρά καθώς και στο νευρικό σύστημα.
Σε αυτή την εργασία θα αναφερθούν όλοι οι κίνδυνοι και οι παθήσεις από τις οποίες μπορεί να προσβληθεί ένας ηλεκτροσυγκολλητής και στην συνέχεια θα αναφερθούν τρόποι προστασίας που μειώνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων.



ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α.Μ: 13073 & ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Μ: 13025
2015-1016

Διαβάστε την εργασία σε μορφή PDF ή κατεβάστε το αρχείο .

[flipbook pdf=”https://www.ergolavikoi.gr/wp-content/uploads/2020/03/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΚΑΙ-ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ-ΣΕ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΣΕ-ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ-ΟΞΥΓΟΝΟΚΟΛΛΗΣΗ-ΚΟΠΗ.pdf”]



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *