Επιχειρήσεις εκβιάζουν εργαζόμενους να παραιτηθούν: Δεν μπορούμε να σας διώξουμε αλλά και να σας πληρώσουμε!

Με την φράση «δεν μπορούμε να σας διώξουμε αλλά και δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε» , επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιστρεπτέες προκαταβολές, εκβιάζουν εργαζόμενους σε παραίτηση. Το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθοριζόταν και από τον αριθμό των εργαζομένων.

Για επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιστρεπτέες προκαταβολές και για ενημέρωση των εργαζόμενων ισχύουν τα εξής:

  • Όσοι έλαβαν ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού έως και τις 30 Ιουνίου 2021. 
  • Όσοι έλαβαν ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού έως και τις 31 Ιουλίου 2021.
  • Οι περίπου 290.000 επιχειρήσεις που έλαβαν ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού έως και τις 31 Αυγούστου 2021. 

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν τηρήθηκε η συγκεκριμένη υποχρέωση, ανεξάρτητα για ποια περίπτωση επιστρεπτέας προκαταβολής πρόκειται, τότε θα ζητηθεί να επιστραφεί το σύνολο του ποσού που εισπράχθηκε.

«Σαφάρι» έχει ξεκινήσει η εφορία, έχοντας στο στόχαστρο, όσες επιχειρήσεις έλαβαν επιστρεπτέες προκαταβολές

Οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις που εμφανίζουν μεγάλη μείωση τζίρου, έχουν προχωρήσει στην υποβολή τροποιητικών δηλώσεων, έχουν ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ, έχουν εκδώσει τιμολόγια σε διαφορετική ημερομηνία ή έχουν προχωρήσει σε «περίεργες» προσλήψεις».

Αν διαπιστωθεί απάτη, τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν και ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *