Επιχείρηση κατακρατεί τραπεζικές κάρτες εργαζομένων της

Εποχή εργασιακής “Γαλέρας” θυμίζει το σκηνικό σε πολλές επιχειρήσεις της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής,οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους για να κερδίζουν και να μειώνουν το κόστος πληρωμής των εργαζομένων τους.

Το θέμα έχει φθάσει στη  ΓΣΕΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.Η επιχείρηση απασχολεί περισσότερους από 60 εργαζόμενους και όταν κάνει πρόσληψη,τους ζητά να εκδόσουν τραπεζικό λογαριασμό.Στη συνέχεια τους υποχρεώνει να παραδώσουν τις τραπεζικές κάρτες στο λογιστήριο μαζί με τους κωδικούς.

Η επιχείρηση,λίγες στιγμές μετά την κατάθεση των μισθών στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων της,κάνει ανάληψη μέρους των χρημάτων τα οποία αφορούν σε υπερωριακή απασχόληση,νυχτερινά και δώρο εορτών.

Με αυτό τον τρόπο,εξασφαλίζει να φαίνεται συνεπής ως προς τα προβλεπόμενα από το νόμο σε ότι αφορά τις απολαβές των εργαζομένων της και να μειώνει το κόστος πληρωμής για τα άτομα που απασχολεί.Είναι θέμα χρόνου πλέον στην υπόθεση να επέμβει και η οικονομική αστυνομία. 

Πηγή: Flamis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *