Έρχεται ο Προσωπικός Βοηθός στα άτομα με αναπηρία

Έναρξη εργασιών της Ομάδας Εργασίας για τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού

Η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, έμπειρα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωπος της ΕΣΑΜΕΑ κ.α.

Στόχος της ομάδας εργασίας είναι να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο θεσμός του προσωπικού βοηθού που έχει συμβάλει τις τελευταίες δεκαετίες στην αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία μπορεί να αποτελέσει αποτελεί μια θετική πρόκληση και για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ανεξάρτητης διαβίωσης και της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας θα παραδοθεί εντός τεσσάρων μηνών στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη συνεδρίασης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο προσωπικός βοηθός είναι ένα από τα σπουδαιότερα βήματα για την επίτευξη της ανεξάρτητης διαβίωσης διεθνώς. “Το οφείλουμε απέναντι στους συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν τη ζωή τους με βάση τις επιλογές τους, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, στην οποία επιθυμούν να προσφέρουν, αλλά και να μοιραστούν τους καρπούς των συλλογικών προσπαθειών όλων μας”,πρόσθεσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *