Εργασιακός Μεσαίωνας στην Ελλάδα . Πληρωμές μισθών με κουπόνια σούπερ μάρκετ.

Το Άρθρο δημοσιεύθηκε στις 17/06/2014 . Σαν να μην πέρασε μια μέρα !!

Τα νέα στοιχεία των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη δυσμενή κατάσταση. Δεν είναι μόνο που μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων πληρώνονται με μεγάλες καθυστερήσεις, άλλα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», κάποιοι εργοδότες πληρώνουν πλέον σε… κουπόνια.

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των ήδη «κουρεμένων» μισθών σε ένα καθεστώς ατομικών συμβάσεων που αποτελούν πλέον τον κανόνα στην ελληνική αγορά εργασίας, με περίπου 1.200.000 εργαζομένους να αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως και 12 μήνες, ενώ διαδεδομένο είναι πλέον το φαινόμενο της πληρωμής σε είδος.

Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζόμενων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων.

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο σε σούπερ μάρκετ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, που καταβάλουν ως και το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων τους με τη μορφή κουπονιών αγοράς τροφίμων από σούπερ μάρκετ.

Πηγή : www.fortunegreece.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *