Εργαζόμενοι Δ. Θεσσαλονίκης: Η Διοίκηση Ζέρβα, τιμωρεί εργαζομένους

Για αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά κατηγορεί τη Διοίκηση Ζέρβα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μετακινήσει τους δύο επόπτες καθαριότητας του εργοταξίου της Αλεξανδρείας, επειδή έκαναν το «αμάρτημα» να υπογράψουν μαζί με 40 εργάτες-τριες κείμενο διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Ρόλο στη μετακίνηση των συναδέλφων έπαιξαν και κάποιοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» , που βρήκαν την αφορμή να διώξουν από τα πόδια τους, τους  συναδέλφους που δεν τους ήταν αρεστοί, διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες για αυτούς. 

Αναλυτικά:

Από την αρχή της θητείας της η Διοίκηση Ζέρβα έχει δείξει  αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά προς τους εργαζομένους. Εκφραστής αυτής της πολιτικής, ακολουθώντας προφανώς το πλάνο, είναι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Αυτό το επιβεβαιώνει και η κίνηση τους να μετακινήσουν τους δύο επόπτες καθαριότητας του εργοταξίου της Αλεξανδρείας, επειδή έκαναν το «αμάρτημα» να υπογράψουν μαζί με 40 εργάτες-τριες κείμενο διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Δεν συγχωρούν στους συναδέλφους το ότι, αν και επόπτες τάχθηκαν με το δίκιο και με τους συναδέλφους τους εργάτες. Γιατί τους συναδέλφους επόπτες καθαριότητας τους θέλουν ως όργανα επιβολής της θέλησης της Διοίκησης.

Η διαμαρτυρία είχε να κάνει με την απόφαση της Διοίκησης για μετεγκατάσταση του εργοταξίου σε άλλο χώρο. Αυτό που ζητούσαν και ζητάνε οι συνάδελφοι είναι, ο χώρος που θα μεταφερθούν να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Γιατί σύμφωνα με τα όσα λένε Αντιδήμαρχοι, που στην ουσία εισηγήθηκαν τη μετεγκατάσταση, σκοπεύουν να τους μεταφέρουν σε χώρο που είναι κυριολεκτικά αχούρι. Να σημειωθεί ότι το εργοτάξιο της οδού Αλεξανδρείας είναι από τα λίγα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που πληρεί κάποιες προϋποθέσεις εργοταξίου. Η Διοίκηση αποφάσισε τη μετεγκατάσταση για να παραχωρήσει το κτίριο, με σκοπό να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Από την πρώτη στιγμή  ο ΣΕΔΘ είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, με σχετική επιστολή προς τη διοίκηση, όταν συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρόλο στη μετακίνηση των συναδέλφων έπαιξαν και κάποιοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» , που βρήκαν την αφορμή να διώξουν από τα πόδια τους, τους  συναδέλφους που δεν τους ήταν αρεστοί, διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες για αυτούς.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική της Διοίκησης. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Μας λένε ότι κανείς δεν πρέπει να διαμαρτύρεται όταν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα μας και οι συνθήκες εργασίας. Απαιτούμε την ακύρωση της τιμωρητικής μετακίνησης των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους όχι μόνο να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τη στάση και την πρακτική της Διοίκησης, αλλά να αγωνιστούν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της και μεθοδεύσεις. Ως Διοίκηση του Σωματείου θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, οι συνάδελφοι από το εργοτάξιο Αλεξανδρείας, αν μετεγκατασταθούν, να μεταφερθούν σε χώρο που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία να καταδικάσουν τις απαράδεκτες πρακτικές οι οποίες μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη ούτε από Συλλόγους, ούτε από συνδικαλιστές- “απορροφητικά” ελατήρια μεταξύ αυτών και της εργοδοσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *