Εργοδότες ζητούν το 800άρι ή μέρος του από εργαζόμενους στον ρουχισμό

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδος (ΟΕΚΙΔΕ), καταγγέλλουν ότι εργοδότες επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες, να αποσπάσουν μέρος ή και ολόκληρο το ποσό των 800€ που έχει δοθεί σε πληττόμενους υπαλλήλους του κλάδου. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, υπήρξε και εργοδότης που ζητούσε ακόμα και τις κάρτες με το PIN των εργαζόμενων, προκειμένου να τους δώσει τον απαραίτητο κωδικό για είσπραξη της ενίσχυσης.

Αδίστακτοι φαίνεται πως είναι ορισμένοι εργοδότες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει ότι απαιτούν μέρος ή ακόμα και ολόκληρο το 800άρι που δίνεται ως ενίσχυση λόγω κορονοϊού στους υπαλλήλους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, οι καταγγελίες για περιστατικά τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας από πλευράς των εργοδοτών, είναι «βροχή»

«Με κάθε μέσο και τρόπο οι εργοδότες στα φασονατζίδικα του ιματισμού επιχειρούν να βάλουν κυριολεκτικά χέρι στις τσέπες των εργαζομένων, σε μέρος ή και σε ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ.

»Από την προσπάθεια να το «συμψηφίσουν» με χρωστούμενα δεδουλευμένα ή για τζάμπα δουλειά όταν θα ανοίξουν έως το εδώ και τώρα τα χρήματα στο χέρι», σημειώνει η καταγγελία.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ΟΕΚΙΔΕ, εργοδότης ζητούσε ακόμα και κάρτες ανάληψης και αριθμούς PIN των εργαζομένων για να τους δώσει τον κωδικό πρόσβασης ενώ το Μ. Σάββατο προϊστάμενος φέρεται να πήγε από σπίτι σε σπίτι μεταναστών εργατών για να αποσπάσει 400 ευρώ.

Όπως σημειώνει η ΟΕΚΙΔΕ, «Οι σαρωτικοί έλεγχοι αφορούν τον “οβελία”… ενώ τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης πυροδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία».

Παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία και να καταγγέλλουν κάθε ζήτημα που προκύπτει στο τηλέφωνο 6975746959.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *