Ερντογάν – Τατάρ, ανοίγουν το 3,5% της Αμμοχώστου!

Ο Τατάρ μαζί με τον Ερντογάν ανακοίνωσαν πως ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5%.

Ερντογάν και Τατάρ δεν άκουσαν τις υποδείξεις της Ευρωπαικής Ένωσης και των Ηνωμένων πολιτειών και ανακοίνωσαν πως ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5% ως πιλοτική περιοχή, θα αποχαρακτηριστεί στρατιωτική περιοχή και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους !

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτική και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες, ακόμα και σε Ελληνοκυπρίους, αρκεί να αναγνωρίσουν την τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Πρόκειται για μια νέα προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Άγκυρας, με τον Τατάρ να δηλώνει ότι η απόφαση αυτή ακολουθεί την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν. «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)», ανέφερε, ενώ προανήγγειλε μία σειρά εγκαινίων σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου στα Κατεχόμενα.

Παράλληλα, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε ότι «Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ συνιστούν ένα έθνος, τρία κράτη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *