Εταιρεία «Μιμίκος»: Επέβαλε «τιμωρία» σε εργαζόμενη που αρνήθηκε να υπογράψει παράνομη άδεια άνευ αποδοχών

«Τη νέα εργοδοτική αυθαιρεσία» από την εταιρεία «ΜΙΜΙΚΟΣ – HQF» (Hellenic Quality Foods του όμιλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ) «που έβαλε “τιμωρία” συνάδελφο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συνδικάτου μας επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την παράνομη άδεια άνευ αποδοχών», καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας. Το Συνδικάτο ζητάει την παρέμβαση του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Εύβοιας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου, παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς η εταιρεία «για να ρυθμίσει ανάγκες της παραγωγής» αξίωσε από τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας «να υπογράψουν ότι αιτούνται είτε μία ημέρα κανονική άδεια είτε μία ημέρα άδεια άνευ αποδοχών». Το Συνδικάτο κατήγγειλε το γεγονός στην Επιθεώρηση εργασίας Εύβοιας «γιατί η χορήγηση τέτοιων αδειών προβλέπεται για να καλύπτονται προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων και όχι για να ρυθμίζεται η παραγωγή».

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μία εργαζόμενη που είναι μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου «δεν υπέγραψε το παράνομο έγγραφο» και έτσι η εταιρεία της ζήτησε «να πάει να εργαστεί κανονικά, κάτι που η ίδια έκανε. Πηγαίνοντας όμως στον χώρο του εργοστασίου είδε ότι δεν υπήρχε παραγωγική διαδικασία να εργαστεί, ενώ η εταιρεία είχε αφήσει “μήνυμα” να κάτσει στο φυλάκιο της πύλης μέχρι τις 6 το πρωί που τελειώνει η βάρδια της».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει «την απαράδεκτη, παράνομη και εκδικητική συμπεριφορά» της εταιρείας και ζητάει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. «Η συνάδελφος δεν έχει προσληφθεί ως φύλακας, ούτε έχει την ανάλογη εκπαίδευση για αυτά τα καθήκοντα, ούτε εφοδιάστηκε από την εταιρεία από τα αντίστοιχα για αυτή τη θέση Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)», σημειώνει, ενώ υπενθυμίζει ότι «έχει συμβεί φύλακες να έχουν έρθει αντιμέτωποι με ιδιαίτερους κινδύνους κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους».

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *