Ευαγγελισμός: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσαγωγή εργαζόμενης εν ώρα εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην καταστολή και στην προσαγωγή εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, πραγματοποιείται από το Σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού».

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στα ΤΕΠ, όπου μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Φερεντίνος  και άλλα μέλη της διοίκησης, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Το μεσημέρι, υπάρχει ήδη προγραμματισμένη κινητοποίηση στην έδρα της  1ης ΥΠΕ Αττικής για την επαναφορά εργολάβου στην καθαριότητα, όπου και θα τεθεί επιπλέον και το θέμα της καταστολής.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, με χειροπέδες οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μπήκαν μέσα στη ΜΕΘ. 

Η εργαζόμενη που δουλεύει στη Γραμματεία της ΜΕΘ είχε αντιπαράθεση με μία πολίτη, η οποία ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη Γραμματεία του Νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει. Η πολίτης κάλεσε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης και για να καταθέσει μήνυση. Η αστυνομία εισέβαλε στη ΜΕΘ με σκοπό να την προσαγάγει και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και σε λίγη ώρα θα έπρεπε να βρεθεί κοντά του, κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην απαράδεκτη βίαιη προσαγωγή συναδέλφου. Διμοιρία αστυνομικών εισέβαλε στο νοσοκομείο για να συλλάβει… ”εγκληματία” εργαζόμενο εν ώρα εργασίας! Την ώρα που Κυβέρνηση και Διοίκηση έχουν αφήσει απογυμνωμένο το Σύστημα Υγείας ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, µε τις πλάτες τους τρομοκρατούνται εργαζόμενοι και η αστυνοµία ασυδοτεί εντός του Νοσοκομείου. Αυτό είναι το “ευχαριστώ” στους “ήρωες” –  Τα χειροκροτήματα γίνονται χαστούκια! Διοίκηση και κυβέρνηση να αναλάβουν ευθύνες για την τροµοκράτηση της συναδέλφου», σημειώνει το Σωματείο.

Πηγή: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *