Φαρμακοποιοί: Στα άλλα κράτη αναγνώριση, στην Ελλάδα συκοφάντηση και ψέματα

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την εικόνα που προβάλουν τα ΜΜΕ για αυτούς και το επάγγελμά τους εν μέσω πανδημίας χίλια τα δίκια  αλλά …..

αναλυτικά η ανάρτησή τους

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με μια παγκόσμια υγειονομική κρίση σε εξέλιξη, η οποία έχει κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις, με όλα τα κράτη το ένα μετά το άλλο να επιβάλουν γενικευμένες απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κάποιοι βρίσκονται στις επάλξεις για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που αγωνιά. Τον κόσμο που έχει χάσει τη διάθεσή του, τον κόσμο που περιμένει μια ευχάριστη είδηση για να αλλάξει την ψυχολογία του.Αυτονόητο είναι ότι στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα σώματα ασφαλείας και όλοι εκείνοι οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου, την επιβολή της τάξης και την όσο το δυνατόν πιο ομαλή κοινωνική ζωή.Κάπου εκεί κοντά βρισκόμαστε και εμείς οι φαρμακοποιοί.

Όταν πολλά ιατρεία έχουν κλείσει, η συνταγογράφηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, τα φαρμακεία είναι ανοιχτά για να σταθούν δίπλα στον πολίτη και να τον εξυπηρετήσουν.Παρόλα αυτά, οι φαρμακοποιοί βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στο… … μάτι του κυκλώνα.Με λύπη παρατηρούμε ότι τα φαρμακεία αποτελούν ήδη το «μαύρο πρόβατο» των ειδήσεων όπου δεσπόζουν λέξεις ανεπίτρεπτες όπως «αισχροκέρδεια», «τζίροι στο Θεό», «χρυσωρυχείο» κλπ.Το φαρμακείο, ως τοποθεσία συνάθροισης, αποτελεί εν δυνάμει υγειονομική βόμβα και πρέπει να προστατευθεί. Δυστυχώς όμως η πολιτεία δεν έχει νοιαστεί να μας προστατεύσει.

Δε μιλούμε για οικονομικά ανταλλάγματα, αλλά για τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. Στη γειτονική Βουλγαρία αλλά και σε άλλες χώρες η πολιτεία έχει μεριμνήσει να δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός. Μόνοι μας μέσω των συλλόγων μας λάβαμε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. Με δικά μας έξοδα έχουμε προσθέσει πλεξιγκλας, ειδικά φινιστρίνια, ειδικές σημάνσεις, ειδικές στολές, μάσκες για να προστατέψουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά κυρίως τους πελάτες-ασθενείς που είναι εν δυνάμει φορείς του ιού.

Τι βλέπουμε λοιπόν στα ΜΜΕ αυτές τις μέρες; Βλέπουμε υπουργούς να διαφημίζουν μόνο το κανάλι των σούπερ μάρκετ ως κανάλι διανομής των αντισηπτικών, βλέπουμε να δείχνουν εικόνες από δήθεν αισχροκέρδεια και κλιμάκια ελέγχων να μας κάνουν «ντα», βλέπουμε να επιβάλονται αχρείαστες γραφειοκρατικές ενέργειες για αναζήτηση παρελθοντικών τιμολογίων. Βλέπουμε επίσης να προσβάλουν σε εθνικό δίκτυο το πρόσωπο του προέδρου του θεσμικού μας οργάνου.Αντί για ένα μεγάλο ευχαριστώ, εισπράττουμε αχαριστία.

Μιλούν για αισχροκέρδεια όταν οι πρώτες ύλες είναι αυτές που έχουν τετραπλασιαστεί.

Μιλούν για αισχροκέρδεια όταν λίγες μέρες πριν βλέπαμε φωτογραφικές αναθέσεις διάθεσης υγειονομικού υλικού σε υπέρογκες τιμές από το ίδιο το κράτος!

Οι σπατάλες που γίνονται από το κράτος για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι ακόμα και σε αυτές τις εποχές χτυπάνε κόκκινο! Ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά κέντρα θησαυρίζουν αλλά δε τρέχει κάστανο! Όχι μόνο αυτό, αλλά θα ενταχθούν ταυτόχρονα και στα μέτρα στήριξης!Αντιθέτως τι βλέπουμε να γίνεται στη Γερμανία πχ; Εκεί καθημερινά οι συνάδελφοι βρίσκουν ανώνυμα μηνύματα με ένα απλό ευχαριστώ που ο φαρμακοποιός είναι εκεί στο καθήκον.

Εκεί το κράτος ευγνωμονεί τους φαρμακοποιούς, τα ασφαλιστικά ταμεία επιδοτούν με επιπλέον αποζημίωση στις συνταγές για βοήθεια σε ανήμπορους συνανθρώπους μας, ενώ η αναγνώριση από τα εκεί ΜΜΕ είναι καθημερινή.

Δείτε μερικές μόνο φωτογραφίες που μας στέλνουν Γερμανοί συνάδελφοι:

πηγή:farmakopoioi.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *