Φωτογραφίες από τη σημερινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων, μόνιμοι και συμβασιούχοι, συγκεντρώθηκαν από τις 9 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια βάδισαν μέσω της Πανεπιστημίου και 3ης Σεπτεμβρίου προς το Υπουργείο Υγείας.

Με πανό κατέβηκαν μεταξύ άλλων τα σωματεία του Γεννηματάς, Αγίου Σάββα, Κρατικού, ΚΑΤ, Αττικού, Αμαλία Φλέμινγκ, Νοσοκομείου Ικαρίας, Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, Ερυθρού κ.ά, οι τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι ΕΚΑΒ, καθώς και εργαζόμενοι και εργαζόμενες από μια σειρά άλλα νοσοκομεία.

“Κικίλια Μητσοτάκη ακούστε το καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά” ήταν από τα κυρίαρχα συνθήματα καθώς η μάχη για τη μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζόμενων μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικών και άλλων συμβασιούχων είναι κεντρική για να στηριχθεί το ΕΣΥ και να παραμείνει δημόσιο. Πολλοί εργαζόμενοι και εργαζόμενες φορούσαν αυτοκόλλητα που έγραφαν “μονιμοποίηση συμβασιούχων” και “ΒΑΕ”. Ακούγονταν συνθήματα και ενάντια στην εισβολή των ιδιωτών στα νοσοκομεία.

Μπροστά στο Υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε φόρο τιμής στους 27 υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό, πράγμα που δεν εισακούστηκε.

Από νωρίς το πρωί, το Συντονιστικό των Νοσοκομείων μαζί με συνεργεία της Εργατικής Αλληλεγγύης βρέθηκαν στις πύλες των νοσοκομείων για να καλέσουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Το Συντονιστικό των Νοσοκομείων μετά την κινητοποίηση οργάνωσε ανοιχτή σύσκεψη για να δοθεί αγωνιστική συνέχεια στο προαύλιο της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας και Ακαδημίας)

Ρεπορτάζ: Αφροδίτη Φράγκου
Φωτό: Μάνος Νικολάου/ Εργατική Αλληλεγγύη
www.ergatiki.gr
www.sekonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *