Γαλλία: Έκλεισε το εργοστάσιο της Bridgestone,863 εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο

Φωτογραφία AFP

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Bridgestone προκάλεσε σοκ στους Γάλλους εργαζόμενους

Τα νέα Ξέσπασαν ξαφνικά χθες: το εργοστάσιο έκλεισε, 863 εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο. Ξαφνικά, αλλά όχι απροσδόκητα, καθώς η Bridgestone επιδιώκει εδώ και χρόνια να ρευστοποιήσει το εργοστάσιό της υπό το πρόσχημα μιας αδυναμίας στην «ανταγωνιστικότητα», που ο ίδιος ο ιαπωνικός όμιλος έχει υπονομεύσει σταματώντας να επενδύει στη χώρα.

Ενώ η Bridgestone, μια ιαπωνική Εταιρεία, είναι ο κύριος γίγαντας ελαστικών στον κόσμο με πωλήσεις σχεδόν 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, η ανακοίνωση προκάλεσε βαθύ θυμό μεταξύ των εργαζομένων, αναβιώνοντας τη μνήμη των μετεγκαταστάσεων και κλείσιμο εγκαταστάσεων που έπληξαν την περιοχή Nord-Pas-de-Calais τα τελευταία σαράντα χρόνια. Μετά την χθεσινή ανακοίνωση, μεγάλος αριθμός από αυτούς συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά στο εργοστάσιό τους για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν το κλείσιμο της εταιρείας.

«  
Δεν υπάρχει τρόπος να κλείσει αυτό το εργοστάσιο, θα πολεμήσουμε, η απασχόληση είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να υπάρξει. 
Έχω περάσει τη ζωή μου εδώ, δεν μπορούμε να το αφήσουμε, είναι η κληρονομιά μας, είναι πρώην ανθρακωρύχοι που ήρθαν εδώ όταν το Charbonnages de France έκλεισε. 
Είναι μια οικογένεια.  »

Έτσι εξήγησε σε μια παρέμβαση ένας αντιπρόσωπο του συνδικάτου της CGT στην εταιρείας. Παράλληλα με τους εργάτες της Bridgestone, οι Cargills, που αγωνίζονται για την μη απόλυση 183 εργαζομένων, ήταν επίσης παρόντες, όπως και οι εργαζόμενοι από διάφορα εργοστάσια της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *