Γαλλία: H Total κλείνει διυλιστήριό και απολύει 700 εργαζόμενους που εξήγγειλαν απεργία διαρκείας

Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total κλείνει το διυλιστήριό της στο Grandpuits. 700 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν. Οι εργάτες ξεκίνησαν απεργία διαρκείας τη Δευτέρα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total ανακοίνωσε το κλείσιμο του διυλιστηρίου της στο Grandpuits κοντά στο Παρίσι. Η εταιρεία παρουσίασε το έργο ως «πράσινη μετατροπή» παραγωγής. Ωστόσο, το κλείσιμο θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 700 εργαζομένων.

Αποτελεί επίσης κοινωνική καταστροφή για την πόλη Seine-et-Marne (όπου βρίσκεται το διυλιστήριο), η οποία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες εκατοντάδων απολύσεων και την απώλεια περισσότερων θέσεων εργασίας που σχετίζονται με το διυλιστήριο.

Μέχρι στιγμής, η Total αρνήθηκε να ακούσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Μέσω της ένωσης CGT, ζήτησαν να μην υπάρξουν απολύσεις και να δοθούν εγγυήσεις για το μέλλον των θέσεων εργασίας.

Η απεργία ξεκίνησε όταν οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να αρχίσουν το σταμάτημα του διυλιστηρίου χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον τους ή απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Σε αυτήν τη σύγκρουση με το γίγαντα Total, απαιτείται η ευρύτερη δυνατή αλληλεγγύη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *