Γερμανία – Γαλλία – Ιταλία: Αναστέλλουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca

Μετά την Ολλανδία και οι Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, για προληπτικούς λόγους.

Βερολίνο: Πριν από λίγο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ».

Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών.

Γαλλία: Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η Γαλλία αποφάσισε να αναστείλει για προληπτικούς λόγους τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης – αύριο Τρίτη — του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και εξέφρασε την ελπίδα «να ξαναξεκινήσει γρήγορα ο εμβολιασμός, με αυτό το εμβόλιο, εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Ιταλία: Και ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων AIFA, αναμένοντας την αυριανή γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αποφάσισε, για προληπτικούς λόγους, την αναστολή, σε3 όλη την χώρα, των εμβολιασμών με AstraZeneca.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *