Γερμανία : Κατέταξε την Ελλάδα στις περιοχές κινδύνου

Η Γερμανία χαρακτήρισε το σύνολο της ελληνικής επικράτειας περιοχή κινδύνου για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες και οι Γερμανικοί υπήκοοι που επιστρέφουν στη Γερμανία πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή απόδειξη εμβολιασμού για να αποφεύγουν την καραντίνα.

Ο λόγος σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα είναι ο αυξανόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Η κίνηση αυτή της Γερμανίας έρχεται λίγο μόνο ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και των εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στις περιοχές κινδύνου το Ινστιτούτο συμπεριέλαβε και το σύνολο της Ολλανδίας, με εξαίρεση τις υπερπόντιες περιοχές Μπονέρ, Άγιος Ευστάθιος, Σάμπα, Αρούμπα και Κουρασάο.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία επί του παρόντος έχει εντάξει περισσότερες από 120 χώρες, πλήρως ή εν μέρει, σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου. Η Ισπανία και η Τουρκία είναι επίσης μεταξύ των περιοχών κινδύνου. Η Πορτογαλία και η Κύπρος κατατάσσονται ακόμη και ως περιοχές με υψηλή συχνότητα εμφάνισης αριθμό κρουσμάτων.

Οι επαναπατριζόμενοι από αυτές τις δύο τελευταίες χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 5 έως 10 ημέρες.

Πηγή : https://www.imerodromos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *