Γιατροί άλλων ειδικοτήτων καλούνται να κάνουν διασωληνώσεις λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!

[ec_store groupid=””]

Με επικίνδυνα μπαλώματα επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Παθολόγοι, καρδιολόγοι, χειρούργοι και ΩΡΛ καλούνται να μάθουν να κάνουν διασωληνώσεις σε ασθενείς, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!!

Το γεγονός καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) σύμφωνα με την οποία σε mail του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ προς τους Διοικητές των Νοσοκομείων Δράμας, Σερρών, Ξάνθης, Κομοτηνής αναφέρεται:

«Προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εφημεριών όταν δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος, παρακαλούμε όπως σε συνεννόηση με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας καθοριστούν 8 γιατροί του ΓΝ Δράμας, 7 γιατροί του ΓΝ Σερρών, 8 γιατροί του ΓΝ Ξάνθης και 7 γιατροί του ΓΝ Κομοτηνής, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση, ώστε να είναι σε θέση να προβούν σε διασωλήνωση επείγοντος περιστατικού, το οποίο στη συνέχεια αφού σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί για αντιμετώπιση στο κατάλληλο Νοσοκομείο».

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Σερρών από την έλλειψη αναισθησιολόγων είναι τεράστιο. Όπως καταγγέλλει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών (ΕΝΙΝΣ) «οι οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων είναι 12. Οι καλυμμένες οργανικές θέσεις είναι 3. Σήμερα, όμως στο Νοσοκομείο Σερρών εργάζεται μόνο η μια αναισθησιολόγος και βρίσκεται με απόσπαση από το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος ένας ακόμη Αναισθησιολόγος, ο οποίος καλύπτει ανάγκες του Νοσοκομείου το τελευταίο 7μηνο». Έτσι, για να καλυφθούν οι ανάγκες πραγματοποιούν περισσότερες από 10 εφημερίες το μήνα ο καθένας και οι υπόλοιπες καλύπτονται από Αναισθησιολόγους άλλων νοσοκομείων που καλύπτουν μέχρι 10 εφημερίες το μήνα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών δηλώνουν ότι «αν τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω δεν μπορούμε να καλύψουμε με ασφάλεια τα επείγοντα περιστατικά και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα δε θα γίνουμε, για ότι συμβεί υπεύθυνοι είναι το υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών».

Πηγή : www.902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *